Gardēžiem

18.jun 2018
Šonedēļ ir divas iespējas līgot visu nakti – vai nu astronomiskajos vasaras saulgriežos, kad gaisma sasniegusi maksimumu, vai nu tradicionālajā Līgo vakarā, kad vairums latviešu sāk Jāņu svinēšanu, kuras neiztrūkstoša sastāvdaļa arī ir ausmas sagaidīšana.
15.jun 2018
Plānojot auksto zupu, drošības pēc der noskaidrot laika prognozi. Ja gaidāms vēsāks un lietaināks laiks, tad drīzāk gribēsies uzēst kaut ko siltu. Dažas zupas, piemēram, boršču vai skābeņu zupu, var ēst gan siltas, gan aukstas. Jāraugās vienīgi, lai buljons, uz kura bāzes zupa gatavota, būtu kārtīgi attaukots, jo tauku saliņas aukstajā zupā patiešām var sabojāt apetīti. Izlepuši gardēži uzskata, ka mājas ķēķī aukstā zupa nekad neizdodas perfekti. Tomēr nevajag aizmirst, ka pirms vairākiem gadsimtiem aukstās zupas, visticamāk, izdomāja vienkāršie ļaudis, lielākoties zemnieki, meklējot veidu, kā apmierināt izsalkumu karstā laikā un pie viena izmantot sakaltušu maizi un tos produktus, kas acumirklī pie rokas.
13.jun 2018
Lai labi garšo
13.jun 2018
Tuvojoties vasaras atvaļinājumu laikam portāls “Kiwi.com” apkopojis astoņus maciņam draudzīgus galamērķus Eiropas robežās.
11.jun 2018
Dip mēr­ces no tra­di­ci­onā­la­jām mēr­cēm at­šķi­ras ar to, ka ar tām ne­pār­lej ēdie­nu, bet pro­duk­tus uz mir­kli ie­mērc ta­jās. In­te­re­san­ti un gar­šī­gi! Pēc kon­sis­ten­ces tā ir tā­da pa­ti kā biezs krē­jums, ku­rā var ie­mērkt dār­ze­ņu ga­ba­li­ņus, aug­ļus, ga­ļu, čip­sus, kre­ke­rus, cī­si­ņus vai jū­ras pro­duk­tus. Pa­ras­ti dip mēr­ci iz­man­to kā pie­de­vu pie pār­ti­kas pro­duk­tiem, ko ēd ar ro­kām.
10.jun 2018
Ir virkne neapstrīdamu un lielisku iemeslu ceļot – dabas pārsteidzošais krāšņums, pilnvērtīgāka atpūta, jauni iedvesmojoši iespaidi un vēl daudzi citi. Pieredze, no kuras varam mācīties un ar kuru varam pilnveidot savu ikdienu pēc atgriešanās, ir neatņemama mūsu dzīves bagātība. Kulinārais baudījums ir viena no tām vērtībām, kuru varam ne tikai iedzīvināt savā ikdienā pēc atgriešanās no atpūtas brauciena, bet varam arī tajā dalīties ar draugiem, radiem un pat nodot mantojumā nākamajām paaudzēm.
10.jun 2018
Krievijas Kvalitātes dienesta darbinieki snieguši padomus, kā atšķirt īstu un kvalitatīvu alu no viltojuma.
9.jun 2018
Sulīgi izcepta gaļa, zivs vai dārzeņi ir katra grilētāja lepnums, un Santa Maria BBQ skolā apkopoti daudzi knifi, lai pie grila pavadītais laiks tiešām sniegtu gandarījumu un gardu maltīti, iesaka jaunais un talantīgais pavārs Haralds Saušs.
5.jun 2018
Uztura speciālisti un ārsti visā pasaulē atzīst, ka piens un tā produkti ir neatņemama veselīga uztura piramīdas sastāvdaļa. Daudz ir dzirdēts par pienu un tā labvēlīgu ietekmi uz kaulu veselību, taču nedrīkst aizmirst, ka, pienu pārveidojot, gala produkta īpašības var uzlaboties vēl vairāk. Piens ir bagāts ar kalciju un olbaltumvielām, savukārt raudzēti jeb fermentēti piena produkti ar tā saucamajām “labajām” baktērijām ir ne tikai labs kalcija un olbaltumvielu avots, bet arī sargā un lolo mūsu zarnu traktu. Par to, kur slēpjas raudzēto piena produktu burvība, stāsta uztura speciāliste un uzturzinātnes maģistre Ksenija Andrijanova.
4.jun 2018
Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 2. un 3. jūnijā vareni un bagātīgi tika nosvinēts jau 48. Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu Gadatirgus, kas šogad norisinājās Latvijas valsts simtgades un Eiropas kultūras mantojuma gada zīmē, kopējam tirdzniecības metru skaitam sasniedzot teju 3 kilometrus un apmeklējumam vairāk nekā 36 300.
3.jun 2018
Pēc garās ziemas beidzot iestājusies teju vasara, līdzi nesot arī iespēju aizvien vairāk savā ēdienkartē iekļaut dažādus zaļumus – salātus un garšaugus. Rimi Gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis stāsta par zaļumu nozīmi ēdienkartē, kā arī dalās ar paša iecienītām receptēm – pavasara salātiem kefīra mērcē un kartupeļu salātiem ar grilsieru.
30.mai 2018
Lielbritānijā apskatāms pasaulē lielākais saldējuma veikals, kas viesus vilina ne tikai ar vēsiem našķiem, bet arī dažādām atrakcijām, vēsta laikraksts “”Mirror”.
30.mai 2018
Vietējie un ārvalstu saldējuma ražotāji nepārtraukti piedāvā Latvijas patērētājiem jaunu garšu un formu saldējumus, taču tradicionālais plombīrs iekšzemes tirgū joprojām saglabā līderpozīcijas. Pasaulē vadošā tirgus izpētes uzņēmuma Nielsen dati liecina, ka plombīra saldējuma tirdzniecības apjoms Latvijas lielveikalos veido gandrīz vienu trešdaļu no kopējā pārdošanas apjoma. Plombīrs saglabā savas līderpozīcijas no maija līdz septembrim, kas ir saldējuma tirdzniecības karstākā sezona.
30.mai 2018
Jau šovakar, sākot no pulksten 18, Rīgā, Kalnciema kvartālā, garšas apgriezienus uzņems slavenais Street Food festivāls. Rīgas restorāni ir slaveni visā Eiropā, un nu gardēži ik trešdienu varēs baudīt kaut ko īpašu.
27.mai 2018
Lai labi garšo!
27.mai 2018
Katrs no mums noteikti ir piedzīvojis situāciju, kad aizejot uz restorānu, vai pagatavojot gardu maltīti mājās sākumā to “apēdam ar acīm”, iemūžinot to sociālajos tīklos un tikai tad ķeroties klāt ēdiena baudīšanai. Lai lieki netērētu laiku un spētu nofotografēt nevainojamu foto viedtālruņu ražotājs "Huawei" kopā ar recepšu bloga autori Krustnaglina.lv Katrīnu Mami dalās praktiskos ēdiena fotografēšanas padomos.
25.mai 2018
Dodoties uz grāmatas 100 kūkas un 1 svecīte atvēršanas svētkiem, prātīgi darīja tie, kuri pirms šā pasākuma bija nolēmuši atturēties no nopietnām maltītēm, jo tik daudz kārdinošu un skaistu kūku vienuviet parasti negadās redzēt, kur nu vēl nogaršot.
23.mai 2018
Jaunākie pētījuma dati rāda, ka lielākais vairākums jeb 76% Latvijas iedzīvotāju ikdienā dzer kafiju - no tiem 88% malko kafiju mājās, 49% - darbā, 35% ciemos, 28% - kafejnīcā vai restorānā, bet 18% - dodoties ceļā ar auto.
20.mai 2018
76% Latvijas iedzīvotāju katru dienu uzturā lieto kafiju, noskaidrots "Virši-A" un "King Coffee Service" veiktajā pētījumā par Latvijas iedzīvotāju kafijas dzeršanas kultūru.
20.mai 2018
Ikdienā maizi patērē 83% Latvijas iedzīvotāju, liecina "Latvijas Maiznieka" veiktā aptauja par maizes lietošanas paradumiem un patēriņa tendencēm.
20.mai 2018
Restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā trīs saldo ēdienu receptes, kas būs piemērotas siltiem vakariem draugu vai ģimenes lokā.