Gardēžiem

25.jan 2018
Katram no mums ir tādi brīži, kad sāk mocīt izsalkums, bet veltīt ilgu laiku kāda ēdiena pagatavošanai nav iespējams vai arī gatavot vienkārši ir slinkums. Lai šādos brīžos nebūtu jāķeras pie neveselīgiem pusfabrikātiem vai apšaubāmas izcelsmes cīsiņiem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā divas ātri pagatavojamas veselīgu ēdienu receptes, kas tiešām ir tik vienkāršas, ka būs pa spēkam pat tajos brīžos, kad ļoti negribas gatavot!
21.jan 2018
27.janvārī Livonijas ordeņa Siguldas pilī otro gadu pēc kārtas norisināsies pasākums gardēžiem "Ziemas garšu svinēšana". Apmeklētāji būs aicināti ļauties gastronomiskam piedzīvojumam un izbaudīt astoņu labāko Rīgas–Gaujas reģiona restorānu šefpavāru ēdienus, kas gatavoti brīvā dabā uz dzīvās uguns.
20.jan 2018
Lai labi garšo!
19.jan 2018
Ziemā pienāk brīdis, kad bez saules augušie vai tālu ceļu vestie gurķi un tomāti šķiet bezgaršīgi, salāti jau veikalā izskatās apvītuši, bet burkāni vairs neiedvesmo. Tad var izvēlēties ārēji necilos Ķīnas kāpostus.
13.jan 2018
Šodien, 13.janvārī, Vecrīgā otro gadu notiks ielu ēdiena festivāls jeb Riga Street food festival, kurā piecpadsmit Rīgas restorānu šefpavāri pieņēmuši izaicinājumu ziemas spelgonī meklēt ziemas sezonai raksturīgās garšas. Pasākuma laikā no 13:00 līdz 20:00 apmeklētāji aicināti izbaudīt uz uguns gatavotu ēdienu, kas apvienos pirmatnīgo un mūsdienīgo.
12.jan 2018
Tiem, kuri meklē jaunas ēdienu receptes internetā, droši vien būs gadījies ielūkoties vietnē prieksgatavot.lv. Tās veidotāja Silva Kronberga par sevi saka: «Darbošanās par un ap kulinārijas brīnumiem – tā ir mana aizraušanās, izklaide un atpūtas veids.» Līdzīga aizraušanās ir daudziem, bet ne jau katrs gatavs veidot blogu un dalīties pieredzē ar citiem.
9.jan 2018
Sestdien, 13. janvārī, Vecrīgā otro gadu notiks ielu ēdiena festivāls jeb Riga Street food festival, kurā piecpadsmit Rīgas restorānu šefpavāri pieņēmuši izaicinājumu ziemas spelgonī meklēt ziemas sezonai raksturīgās garšas. Pasākuma laikā no 13:00 līdz 20:00 apmeklētāji aicināti izbaudīt uz uguns gatavotu ēdienu, kas apvienos pirmatnīgo un mūsdienīgo.
5.jan 2018
Cepsim ūdenskliņģerus. Tie ideāli atbilst janvāra sākuma tendencei ēst taupīgāk – gan izmaksu, gan kaloriju ziņā. Prāts jau arī vairs nenesas uz svētku delikatesēm, jo pat vislabākās lietas kādreiz apnīk. Cerība, ka ģimenes budžetu glābs samazinātais PVN Latvijai raksturīgajiem augļiem un dārzeņiem, tā īsti neattaisnojās. Nedēļas nogale ir klāt, klimata apstākļi joprojām neļauj baudīt ziemas priekus, un jo vairāk tāpēc brīvo laiku var izmantot, lai izceptu kaut ko pieticīgu, tomēr gardu.
4.jan 2018
Sulām, nektāriem un sulas dzērieniem izejvielu cenu pieauguma dēļ Latvijas veikalos šogad var augt cenas.
31.dec 2017
Tradicionāli Jaungada naktī galdā ir rasols. Taču plašsaziņas līdzekļos parādījusies satraucoša informācija, ka tautā iecienītais ēdiens ir apdraudēts, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
30.dec 2017
Lai labi garšo!
28.dec 2017
Jaunā gada sagaidīšana visbiežāk nav iedomājama bez bagātīgi klātiem galdiem, un parasti netrūkst arī grādīgāku un stiprāku dzērienu, kurus svētku reizēs iedzeram arī vairāk nekā vajadzētu. Nereti diena pēc svētkiem nāk ar smagām sekām: galvassāpēm, sliktu dūšu u.c. veselības problēmām. Lai palīdzētu izvairīties no šādām sekām, tiek lietoti dažādi līdzekļi, taču nereti organismam tiek nodarīts vēl lielāks kaitējums. Uztura speciālisti iesaka, ko darīt, lai arī dienas pēc svētkiem būtu patīkamas.
28.dec 2017
Gan garie un tumšie rudens vakari, gan drēgnie laikapstākļi gada nogalē cilvēkus mudina vairāk uzturēties mājās un biežāk sevi palutināt ar kādu gardu ēdienu, tāpēc tieši rudenī un ziemā parādās lielāks risks iegūt liekus kilogramus vai ciest no pārēšanās.
28.dec 2017
Par spīti tam, ka vairums pusaudžu zina, ka brokastis ir galvenā dienas ēdienreize, nereti slinkuma vai laika trūkuma dēļ šo ēdienreizi jaunieši neietur, aizstājot to ar dubultu porciju pusdienās. Šis ir viens no biežāk izplatītajiem, neveselīgajiem ēšanas paradumiem, kas izraisa ne tikai enerģijas trūkumu, bet arī grūtības koncentrēties. Lai Tavam skolēnam turpmāk aizbildinājumi nebūtu vienīgā brokastu sastāvdaļa, kulinārijas eksperte Signe Meirāne iesaka piecas vienkāršas un īsā laikā pagatavojamas brokastu receptes, kas sniegs veiksmīgam rīta sākumam tik nepieciešamo uzturvielu devu.
23.dec 2017
Ziemassvētkos nereti vienuviet sapulcējas visa saime, un bagātīgi klāts galds ir neatņemama šī priekpilnā notikuma sastāvdaļa. Lai papildinātu svētku galda ideju grozu, restorāna "Pica Rīga" pavāri piedāvā vienkāršu recepti gardai Ziemassvētku picai eglītes formā.
23.dec 2017
Straujiem soļiem ir pietuvojušies Ziemassvētki – ģimenes kopā būšanas laiks. Daudziem no mums joprojām trūkst ideju, ko dāvināt saviem mīļajiem, ko likt svētku galdā, kā rotāt māju un svētku egli un kā pārsteigt tuviniekus, gan arī spēka un enerģijas visu sagatavot. Tieši tāpēc vulkāniskās izcelsmes minerālūdens Borjomi iedvesmo uzdrīkstēties izmēģināt ko jaunu un vēl nebijušu - pikniku ziemā.
22.dec 2017
Gada nogales svētki neizbēgami saistās ne vien ar Ziemassvētku rotājumiem un dāvanām, bet arī ar pamatīgām svētku maltītēm, turklāt Ziemassvētkos un Jaunā gada sagaidīšanas svinībās gadu no gada pierasts galdā celt klasiskus, sātīgus ēdienus, bez kuriem šī maltīte nav iedomājama.
20.dec 2017
Gatavojoties svētkiem, AS "Dobeles Dzirnavnieks" sadarbībā ar kulinārijas bloga "Lindas virtuve" autori Lindu Tellgrenu piedāvā piecas ēdienu receptes, ar kurām izdosies pārsteigt svētku viesus, iepriecināt gardēžus un padarīt svētku galdu krāšņāku.
17.dec 2017
Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs šodien no plkst. 13.00 aicina uz līksmām Ziemas saulgriežu svinībām un Bluķa vakaru. Svinību viesiem būs iespēja izzināt sezonālas tradīcijas, piedalīties bluķa vilkšanā un radošajās darbnīcās, dziedāt, dejot un iet rotaļās kopā ar folkloras kopām, kā arī nobaudīt karstu tēju un Ziemassvētku garšas pie ziemīga ugunskura.
10.dec 2017
Par spīti tam, ka vairums pusaudžu zina, ka brokastis ir galvenā dienas ēdienreize, nereti slinkuma vai laika trūkuma dēļ šo ēdienreizi jaunieši neietur, aizstājot to ar dubultu porciju pusdienās. Šis ir viens no biežāk izplatītajiem, neveselīgajiem ēšanas paradumiem, kas izraisa ne tikai enerģijas trūkumu, bet arī grūtības koncentrēties. Lai Tavam skolēnam turpmāk aizbildinājumi nebūtu vienīgā brokastu sastāvdaļa, Mamma Signe Meirāne iesaka piecas vienkāršas un īsā laikā pagatavojamas brokastu receptes, kas sniegs veiksmīgam rīta sākumam tik nepieciešamo uzturvielu devu.
10.dec 2017
Šokolāde ir viens no iecienītākajiem saldumiem ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā – tas ir unikāls konditorejas izstrādājums, kas radīts no kakao ar īpašu meistaru lietpratību. Šokolāde ir dabīgs saldums, kam piemīt vairākas unikālas īpašības, par kurām nereti nezinām vai tās līdz galam neizprotam. Latvijas zīmols “Laima”, kas apvieno visas valsts saldumu rūpniecības vēsturi, ir apkopojis interesantus faktus, kas būtu jāzina par šokolādi un tās īpašībām.
9.dec 2017
Šī diena, 9. decembris, Sabilē būs neaizmirstams notikums divu iemeslu dēļ - notiks ceturtie Karstvīna svētki un Sabile kļūs par festivāla "Latvijas Goda aplis" sastāvdaļu.