Gardēžiem

5.sep 2014
Svētdien, 7.septembrī, no plkst.12.00 līdz 15.00 kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" notiks Kartupeļu brālības Ražas svētki, uz kuriem aicinātas ierasties komandas, ģimenes, kā arī rīdzinieki un pilsētas viesi ar bērniem, lai svinētu spēles "Draugs podā vai kartupeļa dienasgrāmata" noslēgumu un suminātu tās uzvarētājus.
4.sep 2014
Tuvojoties ābolu sezonai, galdā arvien biežāk tiek celti vietējie āboli. Latvijā biežāk sastopamas aptuveni 15 šo veselīgo augļu šķirnes, taču pasaulē tās ir vairāk nekā 7500. Dažādas ābolu šķirnes nogatavojas no augusta līdz pat novembrim, bet pareizi uzglabāti šie augļi pieejami līdz pat pavasarim. LIDO izpētījis un apkopojis vairākus interesantus faktus par āboliem, to pagatavošanu, vēsturi un nozīmi uzturā.
3.sep 2014
Domājot par veselīga uztura pamatprincipiem, uztura zinātnieki ir veikuši neskaitāmus pētījumus par to, ko mēs ēdam un kā tas ietekmē mūsu veselību. Lai varētu lepoties ar labu veselību, ēdienkarte jāveido sabalansēti, tas nu ir skaidrs, un tomēr – ko tad ēst, lai mēs vienmēr būtu veseli? Piedāvājam veselīgāko produktu TOP 10, kam vienmēr būtu jābūt jūsu virtuvē.
21.aug 2014
Šis rudenīgais laiks sola lielisku sēņu ražu un portāls www.espati.lv piedāvā izmēģināt rudenīgu un gardu sēņu sacepumu ar kartupeļiem un zilo sieru.
19.aug 2014
Sastāvdaļas: kārtainā mīkla, 400 g piena, 50 g miltu, 20 g kukurūzas cietes, 75 g cukura, 4 olas, 100 dzērveņu, vaniļas pāksts.
18.aug 2014
23. augustā visi interesanti tiek aicināti uz vērienīgajiem Nēģu svētkiem Carnikavā, ko šogad svinēs jau trīspadsmito reizi.
14.aug 2014
16. augustā, Rīgas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā tiks atvērts “Rīgas svētku restorāns”, kurā vienlaicīgi darbosies 15 Rīgas labākie restorāni un kafejnīcas. Pasākuma apmeklētāji varēs ne vien nobaudīt šefpavāru sarūpētos gardumus, bet arī vērot dāžādus paraugdemonstrējumus, muzikālus priekšnesumus, piedalīties degustācijās un citos pasākumos.
14.aug 2014
16. augustā un 17. augustā Rīgas Doma laukumā no plkst. 10.00 un Rīgas Sv. Pētera baznīcas laukuma teritorijā no plkst. 11.00 Rīgas iedzīvotāji, pilsētas viesi un svētku dalībnieki aicināti apmeklēt Vecrīgas tirgu TILTS CAUR LAIKIEM - NO DUKĀTA LĪDZ EIRO.
13.aug 2014
Piena zupa ar reņģēm ir sens un gards kurzemnieku ēdiens, kurš pazudis no ikdienas galdiem. Šajā piena un zivju pārpilnības laikā piedāvājam izmēģināt šo interesanto recepti. Recepte ņemta no protāla www.irlaiks.lv
13.aug 2014
Vasara iet uz otru pusi, un tas nozīmē, ka sākas arbūzu sezona. Tiek uzskatīts, ka šī lielā saldā oga ne tikai attīra organismu no kaitīgiem sāļiem un palīdz atbrīvoties no liekiem kilogramiem, bet ir arī brīnumains skaistumkopšanas līdzeklis.
13.aug 2014
Picēriju tīkls Pica Lulū ir uzsācis solidaritātes akciju, rādot piemēru, kā uzņēmēji var iesaistīties vietējo eksportētāju, kurus skārušas Krievijas sankcijas, atbalstīšanā. Pica Lulū noteikusi atlaides picām ar dubulto sieru, tādā veidā veicinot "Smiltenes Piens" ražotā siera noietu.
12.aug 2014
Portāls www.receptes.lv piedāvā gardu un viegli pagatavojamu aveņu un baltās šokolādes siera kūkas recepti, kura lieti noderēs gan svētku galdam, gan ikdienas desertam.
11.aug 2014
Nepārspējama steika pagatavošana var būt grūts uzdevums pat ļoti pieredzējušam pavāram,tādēļ portāls www.grils.lv piedāvā noderīgas pamācības, kā vislabāk pagatavot gardu un sulīgu steiku.
6.aug 2014
Ziemeļkarolīnas štatā esošajā kafejnīcā Mary’s Gourmet Diner ikviens apmeklētājs, gaidot savu pasūtījumu, var pavadīt laiku dubultā lietderīgi. Kafejnīcas īpašniece piešķir 15% atlaidi tiem viesiem, kuri pirms maltītes noskaita lūgšanu.
28.jūl 2014
“Ja temperatūra ēnā sasniedz +30 grādus, izmaiņas ēdienkartē ieviest ir daudz vienkāršāk, “ apgalvo dietologs Marvels Grejs, piebilstot, ka karstais laiks ir ļoti piemērots liekā svara samazināšanai.
15.jūl 2014
Trīs pavāru restorānā “Tam labam būs būt!” norisināsies kulinārās baudas vakars, kurā sabiedrībā pazīstamās dāmas Elita Patmalniece, Binnija Ārberga un Jana Duļevska sacentīsies, kura no viņām labāk māk pagatavot īpašo vistu.
12.jūl 2014
Šīs vasaras desertu topā dominē svaigas garšas ar sentēvu recepšu motīviem. Ķiršu, zemeņu un aveņu laika reibums, ko papildina pareizi ieziemotu rabarberu skābumiņš, atsvaidzinās pat vissātīgāko pusdienu noslēgumu. Garšas buķeti papildinās austrumu elementi – rīsu mīklas un kokosriekstu piena neatkārtojamās nianses.
photo_camera
12.jūl 2014
Saputota olbaltuma bezē, putukrējuma, sezonāli svaigu ogu un ogu mērces koppriekšnesumu, apvienotu vienā kūkā, nudien var salīdzināt ar leģendāro krievu baleta prīmu Annu Pavlovu – dievīga.
10.jūl 2014
Kūkas mēdz būt ne tikai saldas, bet arī sāļas. Un tās sāļās bieži vien tiek nepelnīti aizmirstas. Ir jau pārbaudīts vienkārši pasēdēšanai kopā ar draugiem vai radiem, viena brīnum garda sāļā kūka būs tieši tas, kas vajadzīgs, lai pasākumu varētu saukt par izdevušos. Bet nekas jau netraucē šo kūku uztaisīt vakariņām.
7.jūl 2014
Zemenes ir lielisks C vitamīna un mangāna avots, ļoti labs balastvielu un joda avots, kā arī labs kālija, B grupas vitamīnu, folskābes, magnija un vara avots mūsu uzturā.
1.jūl 2014
Vasarā gaļa tiek grilēta uz restēm, taču nevajag grila sezonu uzsākt un turpināt katru dienu līdz pat rudenim. Jāatceras, ka grilētu gaļu noteikti vajag bagātīgi papildināt ar dārzeņiem un zaļumiem, nevis otrādi – apēst lielu gaļas gabalu, kam pievienots tikai mazliet dārzeņu.
30.jun 2014
Iesaka uztura speciāliste Lizete Māldere