Gardēžiem

8.okt 2014
Iepazīstam interesantas variācijas par tomātu tēmu.
7.okt 2014
Tiem, kuriem garšo tomāti, vienmēr būs interesanti uzzināt jaunas variācijas par labi zināmām tēmām.
6.okt 2014
Nav nekādu noslēpumu – tomāti pelnīti atzīti par vieniem no veselīgākajiem dārzeņiem, un tagad, rudenī, to ir papilnam: sarkani, dzelteni, rozā, zaļgani, brūnīgi, lieli, mazi, ķiršu ogām, plūmēm un bumbieriem attāli līdzīgi. Ņem tik un ēd! Un ēdienu, kuros iespējams izmantot tomātus – milzīgs daudzums!
6.okt 2014
Mūsu platuma grādos par delikatesēm uzskata galvenokārt melnos ikrus, austeres vai izsmalcinātus sierus, taču citviet pasaulē gardēži iecienījuši daudzus un dažādus ēdienus, kas, iespējams, tev šķitīs pārāk eksotiski un pat liks nepatikā nodrebināties.
1.okt 2014
Rudenī gribas kaut ko sātīgu. Tas attiecas arī uz sviestmaizēm – brokastīs, skolas pusdienu starpbrīdī, darba pārtraukumā vai atgriežoties no pastaigas svaigā gaisā. Tādā reizē īsti vietā ir kārtīga rudzu maizes vai saldskābmaizes rika, un vēlams, lai maizei būtu pievienotas sēkliņas – saulespuķu sēklas, linsēklas, sezama sēkliņas, ķimenes u. c.
30.sep 2014
Lielbritānijā kafejnīcas īpašnieks Marks Vinders radījis, iespējams, pasaulē visneveselīgākās brokastis, kuras satur aptuveni četru pieaugušu cilvēku dienas kaloriju devu- astoņus tūkstošus kaloriju, ziņo Daily Mail.
29.sep 2014
Atzīmējot Starptautisko Kafijas dienu, Baltijā lielākais kafijas ražotājs “Melnā Kafija” ir veicis pētījumu par Latvijas iedzīvotāju kafijas patēriņa paradumiem. Pētījumā noskaidrots, ka 72% Latvijas iedzīvotāju kafiju bauda katru rītu. Aptaujas dati rāda, ka Latvijas iedzīvotāju kafijas dzeršanas paradumos visbiežāk tiek ievērota mērenība - 67% iedzīvotāju dienā izdzer vienu līdz trīs tasītes kafijas.
29.sep 2014
Sēnes rudenīgai maltītei un ziemas krājumiem - šis dabas produkts sniedz neizmeļami daudz un dažādas iespējas gastronomiskiem eksperimentiem.
29.sep 2014
Lai stiprinātu un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 6.-12.oktobrim labākajos Latvijā restorānos notiks Putras nedēļa, kuras ietvaros ikviens varēs nogaršot interesantus un gardus putras ēdienus no graudaugiem.
29.sep 2014
Ja šo­ru­den kāds gau­žas, ka me­žos sē­ņu tā pa­maz un krā­ju­mi zie­mas lai­kam nav sa­rū­pē­ti, pats vai­nīgs! Par ci­tām sē­nēm ne­maz ne­ru­nā­jot, ba­ra­vi­kas griez­da­mās aug jo­pro­jām un rei­zēm tā vien lie­kas, ka to ie­bru­ku­mi mū­su vir­tu­vēs būs ne­bei­dza­mi. Lūk, da­žas lai­ka pār­bau­di iz­tu­rē­ju­šas re­cep­tes, kā šīs ka­ra­lis­kās, vēr­tī­gās un garš­īgās sē­nes sa­gla­bāt zie­mai.
26.sep 2014
Rīt, 27.septembrī no plkst. 11.00 līdz 14.00 Centrāltirgū notiks Ražas svētki, kurus kā ierasts pēc latviešu senākajām tradīcijām svin Miķeļdienā. 26., 27. un 28.septembrī Centrāltirgū notiks arī Miķeļdienas tirdziņš.
26.sep 2014
Sēnes rudenīgai maltītei un ziemas krājumiem - šis dabas produkts sniedz neizmeļami daudz un dažādas iespējas gastronomiskiem eksperimentiem.
26.sep 2014
Padomi pikantām garšām jūsu virtuvē.
25.sep 2014
2. Mē­ness die­na sā­kas 8.30.
25.sep 2014
Ru­de­nī un zie­mā ne­aiz­stā­jams sil­tu­ma un ve­se­lī­bas avots ir zā­ļu tē­jas, kas sa­vāk­tas va­sa­ras zie­do­ša­jās pļa­vās un dār­zā. Lai sa­gla­bā­tu tē­ju lab­vē­lī­go ie­dar­bī­bu pēc ie­spē­jas il­gāk, sva­rī­gi ir tās kār­tī­gi iz­žā­vēt un pa­rei­zi uz­gla­bāt. Pie­dā­vā­jam pa­do­mus gla­bā­ša­nas māk­slā un ra­do­šas ide­jas paš­ro­cī­giem tē­jas mai­si­ņiem, kas iz­ro­tās vir­tu­ves plauk­tu un no­de­rēs sir­snī­gai dā­va­nai.
25.sep 2014
Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais.
25.sep 2014
Jums nav jābūt izcilam pavāram, lai pagatavotu brīnišķīgus un garšīgus konservus!
24.sep 2014
Labam noskaņojumam un garšas kārpiņu iepriecināšanai piedāvājam gardu recepti.
23.sep 2014
Rudens ir laiks, kad cilvēki steidz iepirkt kartupeļus, kuru ražu zinātāji šogad slavē. „Raža, labo laika pstākļu ietekmē, ir padevusies labāka, kā pērn,” teic Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju asociācijas valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle, apliecinot, ka arī cenas šogad ir zemākas nekā iepriejš.
22.sep 2014
Pretrunīgas sajūtas izraisījis restorānā Vincents notikušais gastronomiskais eksperiments, kurā rakstnieks Alberts Bels tika mielots ar vārnu gaļas ēdieniem – vārnas gaļas pīrāgu, vārnas gaļas sautējumu mīklas podiņā un apceptu vārnas krūtiņu.
16.sep 2014
Brīvdienu rīts ir īpašs katrai ģimenei. Lai tas būtu dubultā patīkams, kopīgi var baudīt gardas brokastis.
16.sep 2014
Vārīts kuskus, sauja rukolas lapu, viens mandarīns, ēdamkarote ananāsu gabaliņu, sauja rīvēts džiugas siers, riekstu ķirbis.