Šonedēļ Rīgā notiks pasākums "Oktoberfest", kas veltīts šī slavenā festivāla 200 gadu jubilejas svinībām. No 23. līdz 26.septembrim pašā Rīgas centrā pie viesnīcas "Hotel de Rome" būs iespēja izbaudīt Oktoberfest atmosfēru.
17.septembrī tika atklāts jaunais klubs/lounge/restorāns "L.A.", kas atrodas Rīgā Audēju ielā 11. Atklāšanas pasākuma programma ietvēra gan dzīvo mūziku un priekšnesumus, karaoki "L.A." īpašnieka Šona vadībā, garšīgus ēdienus, gan labus dzērienus, ko darinājuši labākie Rīgas bārmeņi.
Par Melno atraitni dēvētā amerikāniete Sonja Tomasa 12 minūšu laikā apēdusi 181 ceptu vistu spārniņu jeb 2,2 kilogramus šā garduma, kļūstot par Bufalo notikušā čempionāta uzvarētāju. Turklāt viņai izdevies sasniegt jaunu rekordu – 2005. gadā Sonja pievārēja tikai 174 spārniņus.
Šonedēļ, izstādes Riga Food 2010 laikā notika pavāru kluba rīkotaais starptautiskais pavāru konkurss Riga Open Culinary Cup2010. Čempionātā piedalījās pavāri no piecām valstīm: no Igaunijas, Latvijas, Krievijas, Zviedrijas un ASV. Starptautiska žūrija, izvērtējot konkursantu darbus pēc trim pamatkritērijiem (ēdiena noformējums; garša un produktu saderība; kā arī tehniskā meistarība un darba organizēšana), par uzvarētāju atzina latvietes Terēzes Kondrates sniegumu, tādējādi konkursa galvenā balva - Pavāru kluba sarūpētais čeks par 1000 eiro šogad paliek Latvijā.
15. starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2010” laikā no 8. līdz 11. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā apskatāma līdz 1990. gadam izdotu pavārgrāmatu izstāde.
"Konkursos piedalīties viennozīmīgi ir vērts," apgalvo pazīstamais pavārs, restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Ēriks Dreibants. Arī viņš pats savulaik piedalījies Latvijas gada pavāra konkursā, kur reizē ar iegūto 2. vietu saņēma milzīgu stimulu sevis tālākai profesionālai attīstīšanai. "Neatceros, kad vēl pēc tam man būtu bijis tik liels stimuls sevi pilnveidot," viņš atzīst.
Starptautiskajā izstāžu centrā BT1 no 8. līdz 11. septembrim aicina gardēžus un pārtikas nozares profesionāļus uz starptautisko izstādi Riga Food 2010 Ķīpsalā.
Šonedēļ pirmizrādi piedzīvos filma "Saldumu pilsēta", kas ir stāsts par Latvijas saldumu meistariem un saldumu ražošanas vēsturi Latvijā kopš tās rūpnieciskiem sākumiem.
4.septembrī Rīgā, Ķīpsalā notiks pirmais alus festivāls, kurā apmeklētājus priecēs gan vērienīgais alus šķirņu klāsts un daudzveidīgas alus uzkodas, gan plaša izklaides programma visai ģimenei.
Sveicot visus skolēnus un arī viņu vecākus un skolotājus ar jauna mācību gada iesākšanos, Ventspils Kultūras centrs un Piedzīvojumu parks ir sagādājis vienreizēju pārsteigumu – Latvijā lielāko saldējuma kokteili, kuru pagatavos bārmeņu duets Gvido Elksnis un Stasis Jonāns.
Lai demonstrētu savu profesionalitāti, virtuozitāti, talantu un izdomu, starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food" laikā 10. un 11.septembrī Latvijas labākie bārmeņi sacentīsies bārmeņu konkursā "De Kuyper Latvia Cup 2010.
4. septembrī Rīgā, Ķīpsalā notiks pirmais alus festivāls, kurā apmeklētājus priecēs gan vērienīgais alus šķirņu klāsts un īstas alus uzkodas, gan plaša izklaides programma visai ģimenei.
Prognozētais miltu cenu kāpums rudenī par 30% konditorejas izstrādājumus varētu sadārdzināt par 5-10%, biznesa portālam Nozare.lv atzina aptaujātie eksperti.
Pirmdien, 12.jūlijā, Strēlnieku ielā 9, atvērta kafejnīca galerija jasaCAFE, kas sevī apvieno Espresso dažādību ar vīna burvību, kā arī vieta, kur iespējams iegādāties vienus no labākajiem Gruzijas, Francijas un Vācijas vīniem.