Rīgā, Bruņinieku ielā 33, atvērts jauns restorāns «Uzbekistāna», kurā paviesoties būs vērts ne tikai interesanto uzbeku ēdienu, bet arī šefpavāra meistarības novērtēšanas dēļ.
McDonald’s pārstāvniecība Latvijā SIA "Premier Restaurants Latvia" plāno investēt ap 3 miljoniem eiro attīstībā 2010. gada laikā. Nedaudz vairāk nekā puse no investīciju apjoma tiks atvēlēta divu jaunu restorānu atvēršanai.
Līdzās Rīgas Rātsnamam – Kaļķu un Tirgoņu ielas stūrī 10. jūnijā, ar pazīstamo latviešu folkloras un populārās mūzikas grupu "Iļģi", "Labvēlīgais tips" un "Laimas muzikanti" uzstāšanos oficiāli tiks atklāts vasaras dārzs "Egle", kas veltīts pirmās rotātās Ziemassvētku egles uzstādīšanas piecsimtajai gadadienai.
Gadskārtējais Vīna festivāls aicina vīna cienītājus apmeklēt Konventa sētu no 11. līdz 12. jūnijam, kur būs iespēja nobaudīt un iepazīties ar vīnu tendencēm pasaulē un Latvijā.
Atraktīvais pavārs Mārtiņš Sirmais sava restorāna jeb familiārās ēstuves «Māja» oficiālo atklāšanu sola organizēt tuvāko trīs nedēļu laikā, tiesa, acīgākie jaunajā restorānā paēst var jau pāris nedēļas.
Pirmo gadu Jāņos piedāvās brīvdabas festivālu "Alternatīvie Jāņi", kas domāts tiem kam riebjas svinēt šos svētkus šlāgermūzikas vai pīrāgu un šašliku "pavadībā".
5. jūnijā plkst. 22.00 Dailes teātra vasaras kafejnīcas teritorijā tiks oficiāli pasludināta jauna formācija – Dailes teātra bufetes republika “Epikūra dārzs”.
15. starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food 2010" 9.septembrī norisināsies jau trešās starptautiskās atklātās pavāru sacensības "Riga Open Culinary Cup", kur pirmās vietas ieguvējs saņems čeku 1000 eiro vērtībā. Sacensību mērķis ir pulcēt Rīgā pavārus no visas pasaules, veicināt pavāru profesionālo attīstību, pieredzes apmaiņu, kā arī savstarpējo sadarbību kulinārijas jomā.
Pavasarī no dabas jāņem labākais un veselīgākais un tieši skābeņu laiks ir īstais laiks, kad palutināt organismu ar kādu svaigu un veselīgu maltīti. Restorānu Kaļķu vārti un Kannas šefpavārs Ēriks Dreibants iesaka ļoti vienkārši un ātri pagatavojamu, bet veselīgu un gardu maltīti, kam nepieciešamas zaķskābenes - veselīgs augs, kas Latvijā aug gandrīz visur mežos.
Rīt viesu namā "Eiropa" Baltezerā norisināsies Latvijas Makšķernieku asociācijas organizēts pasākums "Dāmas izaicina kungus", kura laikā notiks ne tikai makšķerēšanas sacensības, bet arī tiks cepts pasaulē garākais šašliks.
10. un 11. aprīlī Turaidas muzejrezervāts no plkst. 14.00 līdz 17.00 aicina visus uz Bērzu sulu dienām, kuru laikā notiks bērzu sulu degustācija un urbšanas demonstrējumi, kā arī apmeklētāji varēs uzzināt dažādas sulu raudzēšanas receptes un praktiskus padomus bērzu sulu vākšanā un lietošanā.
Britu zinātniekiem izdevies izstrādāt jaunu tehnoloģiju, ar kuras palīdzību var izgatavot šokolādi, kurā ir ļoti maz taukvielu. Birmingemas universitātes speciālisti uzskata, ka viņu izgudrojums nākotnē ļaus arī radīt produktus ar ļoti mazu sāls daudzumu, turklāt nemainot to garšas īpatnības.
Lai stiprinātu sulu dzeršanas tradīcijas Latvijā un popularizētu veselīgu uzturu, Sulu ekspertu padome, kurā apvienojušies uztura, veselības, valsts institūciju un ražošanas speciālisti, pasludina aprīli par sulu mēnesi. Šogad par sulu mēneša tēmu ir izvēlēta sulu enerģija, kas ļauj uzlabot darbaspējas un sniedz možumu.
Lai Lieldienas sagādātu tikai patīkamas emocijas un veselības problēmas netraucētu izbaudīt svētkus, Latvijas Infektoloģijas centra speciālisti aicina pievērst uzmanību svētku galdā paredzēto produktu, tostarp olu un to ēdienu, pagatavošanas laikam.
No šodienas lauksaimniecības produktu nakts tirgus savu darbību sāks Centrāltirgus teritorijā Gaiziņa ielas posmā no Prāgas ielas līdz Maskavas ielai, informē pašvaldības uzņēmuma AS "Rīgas Centrāltirgus" pārstāvji.
Ikgadējo Lauku labumu tirdziņu pie tirdzniecības centra "Spice" šogad atklās tieši Lieldienās, un tas turpinās pulcēt zemniekus un pircējus līdz pat rudens salnām.
Gaidot Lieldienas jeb Kristus augšāmcelšanās svētkus, AS "Maiznīca Dinella" šodien iesvētīja Lieldienu pīrāgus, kurus būs iespējams iegadāties ikvienam Latvijas iedzīvotajam.