Sulas ne tikai ir bagātas ar vitamīniem un tādām dažādām organismam nepieciešamām uzturvielām kā ogļhidrātiem un minerālvielām, bet, pateicoties to īpašībām, arī sniedz enerģiju un možumu.
Ziemas otrajā pusē reizēm ir tāda smagnēja, piesārņota sajūta organismā. Lietpratēji saka – tas ir tāpēc, ka pa ziemu lietojam daudz vairāk dažādu pārtikas koncentrātu un konservu un tā uzņemam par daudz dažādu pārtikas piedevu, tā saukto E vielu.
Ceturtdien, 11.martā, Rīgā, K.Barona ielā, tiks atvērts jauns restorāns "Godvil Restaurant", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja kluba "Godvil" mārketinga un reklāmas vadītāja Liene Avotiņa.
Pētījumu centra SKDS 2010. gada janvārī veiktās Latvijas iedzīvotāju aptaujas dati liecina, ka iedzīvotāju maksātspējas pasliktināšanās ir ļoti nopietni skārusi sabiedriskās ēdināšanas sektoru. Būtiski ir samazinājies ne tikai to iedzīvotāju skaits, kuri mēdz pusdienot dažādās sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, bet ir samazinājušās arī vidējās vienām pusdienām tērētās naudas summas. Pusdienojot ārpus mājām vidēji tiek tērēti tikai 2,80 lati.
Līdz ar Pelnu trešdienu 17.februārī sācies 40 dienu ilgais Lielais gavēnis. Skaistuma un veselīga dzīves veida portāls "Dieta.lv" uzsver, ka gavēnis var būt labs mudinājums cilvēkiem, kas nolēmuši mainīt savu dzīves veidu un ēšanas vietā vēlas atrast citas dzīves baudas un mērķus.
Portāla "The European 50 best restaurants" topā restorāns Bergs nominēts par 47.labāko restorānu Eiropā. Starptautiski atzītā, augstas kvalitātes zīmola 100 restorānu sarakstā pārstāvot 23 valstis, Bergs bija vienīgais no Latvijas.
„Jā, man padodas gatavot ēst, arī patīk to darīt, turklāt ar saviem ēdieniem izdodas iepriecināt vīru,” nosmej literārā redaktore Dzintra Auziņa, Latvijas Universitātes rektora Mārča Auziņa dzīvesbiedre.
Amerikāņu Sabiedrības interešu zinātnes centra (CSPI) speciālisti brīdinājuši kinoteātru apmeklētājus, ka ierastā popkorna lietošana, turklāt kombinācijā ar saldajiem, gāzētajiem dzērieniem, nodara neiedomājamu postu veselībai.
Šogad Ziemassvētku laikā "Staburadzes konditoreja" tortu un konditorejas izstrādājumu pārdošanas apjomi ir par 25% lielāki nekā 2008. gada Ziemassvētku laikā. Turklāt uz Jaunā gada svinībām tiek paredzēts vēl lielāks Staburadzes tortu realizācijas apjomu pieaugums.
Lielbritānijā pazīstamais pārtikas speciālists Gurparids Beinss par godu gaidāmajām Jaunā gada svinībām izveidojis stipro alkoholisko kokteili, kurš neizraisa nedz galvassāpes, nedz paģiras.
Šoruden Mežotnes pagasta «Garozās» saimniecei Marijai Kurtiņai bijusi ļoti laba raža, it īpaši paauguši kartupeļi. Viens eksemplārs izdevies sevišķi izcils - 1,3 kilogrami svarā, vēsta "bauskasdzive.lv".
"Valmiermuižas alus" darītava ir izbrūvējusi tumšo alu pēc četrām dažādām receptēm - Valmiermuižas tumšais alus Nr.1, Valmiermuižas tumšais alus Nr.2, Valmiermuižas tumšais alus Nr.3 un Valmiermuižas tumšais alus Nr.4. Sākot ar rītdienu, 16.decembri, pircējiem būs iespēja iegādāties komplektu ar visiem izbrūvētajiem veidiem, lai tos nogaršotu un balsotu par sev tīkamāko.
Kompānija "Viinikauppa.com" organizēs speciālus autobusus Somijas iedzīvotājiem, lai tie varētu iepirkt Tallinā alkoholiskos dzērienus, atsaucoties uz Somijas "Kauppalehti", vēsta "Postimees.ee".
Vīna izsolē Parīzē visaugstāko cenu sasniedzis 1788. gada konjaks, kuru tirgoja viens restorāns Tour D’Argent, kuram pieder viens no pasaules slavenākajiem vīna pagrabiem.
Izdevniecībā "Apostrofs" iznākusi klausāmgrāmata - pazīstamās vīnzines Valentīnas Grandānes "Ievads vīna kultūras vēsturē". Valentīnas Grandānes speciāli šim audio izdevumam sacerēto darbu ielasījis Nacionālā teātra aktieris Juris Lisners. Ieraksts ir pusotru stundu ilgs.