Rietumeiropā ir saasinājusies diskusija par nano daļiņu ietekmi uz cilvēka veselību, jo tās tiekot pielietotas ļoti daudzās rūpniecības nozarēs, piemēram, lai automašīnas un lidmašīnas būtu vieglākas, lai elektrospuldzes degtu ilgāk, lai pārtikas produktos palielinātu vitamīnu daudzumu, lai šokolādes tāfelīte būtu brūnāka.
Nedēļas nogalē notikušajās Baltijas Vīnziņu sacensībās "Vana Tallinn" kausu saņēma un par sacensību uzvarētāju kļuva viesdalībnieks no Zviedrijas Sorens Polonius. Savukārt par labāko Baltijas someljeru jeb vīnzini šogad tika nominēts Igaunijas pārstāvis Kristjans Pjaske no viesnīcas "Telegraf". Vairākkārtējais "Baltic Sommelier Vana Tallinn Grand Prix" finālists, Latvijas pārstāvis Jānis Kaļķis arī šogad iekļuva fināla, bet palika ceturtais.
"Maxima Latvija" ir noskaidrojusi šī gada lielāko ķirbi - tas pārspējis visu iepriekšējo gadu rekordus, jo dārzeņa svars sasniedz 124 kilogramus, bet vidējais apkārtmērs - 246 centimetrus. Lielā oga augusi Rēzeknes novada Lūznavas pagasta Veczosnā saimnieces Aleksandras Krūmiņas uzraudzībā.
Lai palielinātu konkurētspēju ar "Coca Cola" un "Carlsberg" Krievijas tirgū, valsts otrs lielākais kvasa ražotājs "Deka" varētu pārdot 25% savu kapitāldaļu, atsaucoties uz "Bloomberg", ziņo portāls "db.lv".
Rudens - ziemas sezonā AS "Cēsu alus" radījis jaunas garšas dzērienu Cēsu Džons Winter punch, kas, pateicoties tā garšas īpašībām, var būt alternatīva karstvīnam, informē AS "Cēsu alus" Sabiedrisko attiecību vadītāja Agita Baltbārde.
Eksperti atklājuši, ka bieža baltvīna lietošana var radīt zobu bojājumus. Pie vainas nav ne vīna gatavošanas gads, ne izcelsme, ne alkohols, bet gan vīna pH līmenis un kontakta ilgums ar zobiem.
Rīgā norisināsies ceturtais Baltijas vīnziņu čempionāts "Baltic Sommelier Vana Tallinn Grand Prix 2009", kurā pēc divu dienu sacensībām tiks nosaukts labākais šī gada Baltijas vīnzinis.
No 17.oktobra līdz 18.oktobrim pie tirdzniecības centra "Spice" Latvijas Augļkopju asociācija organizē ābolu festivālu. Tā ietvaros gan lieli, gan mazi varēs nogaršot veselīgus un gardus dažādu šķirņu ābolus, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās, konkursos un atrakcijās, kā arī uzzināt daudz jauna par āboliem.
14.oktobrī pulksten 12.00 "Maxima XXX" veikalā Rīgā, K. Ulmaņa gatvē 88a tiks uzsākta mazpulcēnu audzēto kartupeļu tirdzniecība. Kopā ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu mediju pārstāvji tiks iepazīstināti arī ar zīmolu "Mazpuku kartupeļi", ar kuru kartupeļi tiks tirgoti "Maxima" veikalos.
Vakar vakarā, ar Ūdrīša un Egona Kronberga, jeb projekta U.K. uzstāšanos, tika slēgta 2009. gada sezona Vecrīgas vasaras muzikālā restorāna ''Nekādu Problēmu''.
9. oktobrī Vecrīgā Vaļņu ielā 28 darbu sākusi jauna "Mārtiņa beķereja". Rīgā tā būs jau 7 konditoreja ar pazīstamo zīmolu, taču Vecrīgā pirmā. Jaunās konditorejas izveidē investēts ap 100 000 latu, radītas 25 jaunas darba vietas, informē "Mārtiņa beķereja" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Kalniņš.
Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) ir nosūtījis apsveikuma vēstuli Latvijas restorānu tīkla "Lido" īpašniekam Gunāram Ķirsonam sakarā ar darbības paplašināšanu, atverot restorānu jaunajā "Solaris" tirdzniecības centrā Tallinā, Igaunijā.
Studija „Paramount Pictures” un kompānija „Iconic Brands” ir noslēguši līgumu par degvīna „Krusttēvs” ražošanu, kura reklamēšanai tiks izmantoti tēli, vārdi un nosaukumi no slavenās kinotriloģijas, ziņo izdevums „The Hollywood Reporter”.
Šogad ievērojamu pakāpienu pa Latvijā mīlētāko zīmolu reitinga kāpnēm veicis "Tērvetes alus". Kompānija DDB šādu aptauju kopā ar socioloģisko pētījumu firmām un žurnālu "Kapitāls" gatavo jau vairākus gadus.
Jauki, ka Rīgā ir vietas, kas piesaista ar savu omulību, kur smaržo pēc siltām maizītēm un labas kafijas. Konditoreja "Raušu meistars" nenoliedzami ir viena no tām.
Pica ir viens no Itālijas nacionālajiem ēdieniem, ko iemīļojuši miljoni cilvēku visā pasaulē. Itāļu picas garšas noslēpums slēpjas mīklas pagatavošanā - labi pagatavota mīkla ir īsta māksla, - to nespēj kurš katrs.
Francijas zinātnieki noskaidrojuši, ka dzirkstošajiem vīniem raksturīgā smarža ir rezultāts ķīmiskai reakcijai, kas notiek atkorķēta dzēriena virspusē, ziņo Associated Press.
Ar dzeršanu uz ātrumu no urīna traukiem, piedaloties pārstāvjiem no Gruzijas, Vācijas, Libānas, Krievijas, Šrilankas, Igaunijas un Latvijas, Vecrīgā atklāts restorāns "Hospitālis" un bistro „Lazarete”.