Labam noskaņojumam un garšas kārpiņu iepriecināšanai piedāvājam gardu recepti.
SASTĀVDAĻAS:
Pamatnei: 100 g Selgas cepumu ar tiramisu garšu
50 g smalcinātu riekstu
30 g sviesta
2 ēd. k. sulas (jebkuras – pēc patikas)
Pildījumam: 3 olas
100 g cukura
400 g Philadelphia krēmsiera
250 g biezpiena
1 paciņa vaniļas pudiņa pulvera
1 ēd. k. mannas
šķipsniņa sāls
viens 800 g trauks cukursīrupā konservētu persiku
pūdercukurs pārkaisīšanai
PAGATAVOŠANA: cepumus saberž, samīca kopā ar mīkstu sviestu, riekstiem un sulu. Masu ieklāj ar foliju izklātā un ietaukotā tortes veidnē, cieši piespiež, nolīdzina. Olas saputo ar pusi paredzētā cukura daudzuma, pievieno sāli. Ja biezpiens graudains, to iepriekš izberž caur sietu, sajauc ar krēmsieru un atlikušo cukuru. Iemaisa olas, vaniļas pudiņa pulveri un mannu. Daļu masas liek veidnē virs ieklātās pamatnes. Virsū liek no sīrupa izņemtas un nosusinātas persiku pusītes (der arī svaigi persiki). Visu pārklāj ar pārējo krēmsiera masu un nolīdzina.
Kūku liek iepriekš sakarsētā krāsnī un 160 grādu temperatūrā cep aptuveni pusotras stundas, līdz kūkas virspuse kļūst zeltaini brūna. Atdzesē, izņem no veidnes, pārkaisa ar pūdercukuru un griež gabalos.