RECEPTE: Maizes pudiņš

© publicitātes

Variācija par pudiņu tēmy.

SASTĀVDAĻAS: ēdamkarote liķiera, 10 gabaliņi baltmaizes, 2 ēdamkarotes gaišo rozīņu, 2,5 ēdamkarotes augļu marmelādes, 2 olas, 2 ēdamkarotes cukura, 500 ml piena, tējkarote vaniļas ekstrakta.

PAGATAVOŠANA: rozīnes ieliek bļodā, pievieno liķieri, samaisa un atstāj uz 30 minūtēm. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. No maizes nogriež garozu, uzliek marmelādi. Katru šķēli sagriež 4 trijstūrīšos. Cepamo formu nosmērē ar sviestu un kārtam liek maizi, uzberot rozīnes. Sakuļ olas, cukuru, pienu un vaniļu. Pārlej ar iegūto masu maizi un atstāj uz 30 minūtēm. Liek formu cepeškrāsnī un līdz pusei pārlej ar ūdeni. Cep 35 līdz 40 minūtes. Pārklāj ar pārējo marmelādi un atstāj uz 10 minūtēm.

Latvijā

Dziesma “Par savu zemi saukt” jau gadu kļuvusi par neatņemamu sastāvdaļu svētkos, kuri simbolizē latvietību, ģimeniskumu un uzvaras. Novembra patriotisko notikumu kontekstā radusies sadarbība, kura papildina viena otru – ar mūsu bruņotajiem spēkiem.