Katra čakla namamāte cenšas sarūpēt ziemas krājumus. Šoreiz piedāvājam izmēģināt salātus no kabačiem korejiešu gaumē.
Sastāvdaļas: 2 kg kabaču, kilograms burkānu, 0,5 kg sīpolu. Marinādei – glāze cukura, 2 ēdamkarotes sāls, glāze saulespuķu eļļas, glāze 9 procentu etiķa, koriandrs, melnie pipari.
Pagatavošana: ja kabači ir jauni, miza nav jāmizo. Kabačus un burkānus sarīvē uz rīves, kas paredzēta Korejas burkānu gatavošanai. Sīpolus sagriež pusgredzenos, var arī sasmalcināt virtuves kombainā. Gatavo marinādi – samaisa koriandru, piparus, sāli, cukuru, augu eļļu un etiķi. Uzlej marinādi dārzeņiem, visu labi samaisa un atstāj uz divām stundām. Liek salātus burciņās un aizvāko. Puslitra burciņas sterilizē 15 minūtes, paripina un apgriež otrādi. Atstāj uz pāris diennaktīm siltumā.