Trīs gardas un spēcinošas receptes no veselīgām sastāvdaļām

© Publicitātes foto

4.lapa

Publicitātes foto

Ābolu, bumbieru un dzērveņu kēkss

Gatavošanas laiks: 1 h

Sastāvdaļas 6 porcijām:

  • Bumbieri - 2 gab.
  • Āboli - 2 gab.
  • Dzērvenes - 100 g

Drumstalām:

  • Milti - 70-100 g
  • Sviests - 50 g
  • Cukurs - 2 ēdamk.
  • Kanēlis - 1/2 tējk.

Mīklai:

  • Olas Rimi - 4 gab.
  • Milti Rimi - 4 ēdamk.
  • Cukurs - 3 ēdamk.
  • Sviests Rimi Basic - 1 ēdamk.

Pagatavošana:

  1. Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež nelielos gabalos un sajauc ar dzērvenēm.
  2. Pagatavo drumstalas: mīkstu sviestu sajauc ar kanēli, cukuru un miltiem. Ber kēksa formas apakšā. Tālāk liek ābolus ar bumbieriem un dzērvenēm.
  3. Olas un cukuru sakuļ biezā krēmā ar mikseri.
  4. Tajā iecilā miltus un mīkstu sviestu.
  5. Masu lej formā un nedaudz sakrata, lai mīkla aizpilda visus gaisa caurumus, kurus veido augļi.
  6. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep 40-45 minūtes.
  7. Nedaudz atdzesē, apgāž formu uz otru pusi un izņem kēksu.

Ieteikums!

Pamēģini variēt ar garšām, pievieno arī citas rudens ogas - brūklenes vai smiltsērkšķus. Cukura vietā izmēģini pievienot medu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.