Ābolu, bumbieru un dzērveņu kēkss
Gatavošanas laiks: 1 h
Sastāvdaļas 6 porcijām:
- Bumbieri - 2 gab.
- Āboli - 2 gab.
- Dzērvenes - 100 g
Drumstalām:
- Milti - 70-100 g
- Sviests - 50 g
- Cukurs - 2 ēdamk.
- Kanēlis - 1/2 tējk.
Mīklai:
- Olas Rimi - 4 gab.
- Milti Rimi - 4 ēdamk.
- Cukurs - 3 ēdamk.
- Sviests Rimi Basic - 1 ēdamk.
Pagatavošana:
- Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež nelielos gabalos un sajauc ar dzērvenēm.
- Pagatavo drumstalas: mīkstu sviestu sajauc ar kanēli, cukuru un miltiem. Ber kēksa formas apakšā. Tālāk liek ābolus ar bumbieriem un dzērvenēm.
- Olas un cukuru sakuļ biezā krēmā ar mikseri.
- Tajā iecilā miltus un mīkstu sviestu.
- Masu lej formā un nedaudz sakrata, lai mīkla aizpilda visus gaisa caurumus, kurus veido augļi.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep 40-45 minūtes.
- Nedaudz atdzesē, apgāž formu uz otru pusi un izņem kēksu.
Ieteikums!
Pamēģini variēt ar garšām, pievieno arī citas rudens ogas - brūklenes vai smiltsērkšķus. Cukura vietā izmēģini pievienot medu.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā