Annas Pannas zaļās spinātu plānās pankūkas bērniem

© Publicitātes foto

Annu Pannu pagatavojusi veselīgāku, krāsaināku un garšīgāku jau ierasto plāno pankūku variāciju – plānās spinātu pankūkas ar divu veidu pildījumiem.

Nepieciešamie produkti (4 pers.):

Pankūku pagatavošanai

  • 50 g griķu milti
  • 150 g kviešu milti
  • 1/2 tējk. cepamais pulveris
  • 100 g spināti
  • 1-2 ēd.k. agaves sīrups
  • 1 ola
  • 250-300g mandeļu piens

Saldajam pankūku pildījumam

  • 200g zemenes
  • 1/2 citrona sula
  • 1 ēd.k. agaves sīrups

Sāļajam pankūku pildījumam

  • 100 g ķiršu tomāti
  • 120g mocarella siers
  • 1-2 nogatavojušies avokado

Pagatavošana:

Pankūku pagatavošana

Blenderī ieber kviešu un griķu miltus, lai kopā būtu 200g. Proporcijas abiem miltu veidiem var izvēlēties pēc savas patikas.

Pievieno cepamo pulveri, spinātus, agaves sīrupu, vienu olu un mandeļu pienu.

Visu sablenderē viendabīgā masā. Ja mīkla šķiet par biezu, var pievienot vēl nedaudz mandeļu pienu.

Ja nav pieejams blenderis, tad pankūku mīklu var pagatavot pievienojot sastāvdaļas bļodā un intensīvi maisot ar putojamo slotiņu, tā lai mīkla ir viendabīga un tajā nav kunkuļu.

Kad mīkla ir gatava, cep pankūkas. Mīklu ar kausiņu lej uz sakarsētas pannas un, grozot pannu, izlīdzina to pa visu pannu.

Kad pankūka no vienas puses ir apcepusies, to ar lāpstiņu apgriež uz otru pusi un apcep.

Saldā pildījuma pagatavošana

Smalkos gabaliņos sagriež zemenes, ieliek bļodiņā, pievieno agaves sīrupu un pa virsu uzspiež citronu. Šī būs lieliska alternatīva saldiem ievārījumiem, kas piešķirs pankūkām patīkam, svaigu garšu.

Sāļā pildījums pagatavošana

Gabaliņos sagriež ķiršu tomātus, mocarellas sieru un avokado. Avokado pa virsu uzspiež citronu sulu, lai tas neapbrūnē.

Pasniegšana

Pankūku noliek uz šķīvja un uz tās kārto vēlamo pildījumu. Pankūku var sarullēt vai pārlocīt pēc savas patikas.