7 veselīgas uzkodas, kas patiesībā tādas nav

© pexels.com

7.lapa

pexels.com

7. Dārzeņu čipši

Lai arī nosaukums "dārzeņu čipši" var šķist veselīgs, patiesībā tie ir tikpat neveselīgi kā parastie kartupeļu čipši. Dārzeņu čipšu pagatavošana ir tāda pati kā parasto čipšu, tos cep lielā eļļas daudzumā. Tas nozīmē to, ka arī šajos kraukšķos ir daudz piesātināto tauku, kaloriju un sāls. Tā kā tie tiek cepti eļļā, dārzeņi ir zaudējuši savas vērtīgās īpašības - vitamīnus un uzturvielas. Dārzeņu čipšu vietā labāk izvēlēties edamame zirņus, kas ir bagāti ar olbaltumvielām, taču satur maz lieko kaloriju.

Avots

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.