7 veselīgas uzkodas, kas patiesībā tādas nav

© pexels.com

6.lapa

pexels.com

6. Žāvēti augļi

Veikalos ir, iespējams, iegādāties dažādas žāvēto augļu paciņas. Šādus žāvētos augļus mēs uzskatām par našķiem un vienā reizē ir pavisam viegli apēst desmit žāvētas aprikozes. Tomēr, lai apēstu desmit svaigas aprikozes būtu jāpiepūlas. Kaut arī žāvēti augļi mazos daudzumos ir veselīgi, taču tos vienā reizē var apēst arī ļoti daudz, tādējādi atkal tiek uzņemts ļoti daudz cukurs. Labāk izvēlies ēst žāvētu augļu un riekstu maisījumu. Tādējādi ar dažādu riekstu un sēklu palīdzību tiks uzņemtas vērtīgās olbaltumvielas, un apēsts mazāk cukurs.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.