Divu sātīgu un veselīgu vakariņu receptes

© unsplash.com

Rimi veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina dalās ar divām gardām un veselīgām vakariņu receptēm.

pexels.com

Dārzeņi ar vistu

Vajadzēs:

  • 1 pastinaku;
  • 1 bieti;
  • 1 saldo kartupeli;
  • 1 papriku;
  • 400 g mazo vistas fileju;
  • sāli, piparus, rozmarīnu, sarkano papriku pēc garšas;
  • sula no 1 citrona;
  • 2 ēdk. olīveļļas.

Pagatavošana:

Ieslēdziet cepeškrāsni uz 180 grādiem, sagatavojiet cepamtrauku.

Nomazgājiet, nosusiniet dārzeņus, sagrieziet papriku, nomizojiet pastinaku, bieti un saldo kartupeli, sagrieziet tos kubiņos.

Vistas fileju nomazgājiet, sagrieziet strēmelēs un lieciet virsū dārzeņiem.

Pievienojiet olīveļļu, uzberiet sāli, piparus, rozmarīnu un sarkano papriku pēc garšas, samaisiet un lieciet cepamtraukā. Cepiet cepeškrāsnī aptuveni 30-40 minūtes, pirms pasniegšanas uzpiliniet citrona sulu.

pexels.com

Cūkgaļas fileja ar Briseles kāpostiem

Vajazēs:

  • 300 g Briseles kāpostu;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 400 g cūkgaļas filejas;
  • olīveļļu;
  • rozmarīnu, timiānu, sāli - pēc garšas.

Pagatavošana:

Ieslēdziet cepeškrāsni uz 180 grādiem, sagatavojiet cepamtrauku.

Cūkgaļas fileju nomazgājiet, nosusiniet. Veselu fileju ieeļļojiet ar olīveļļu, uzberiet sāli, piparus, ierīvējiet ķiploku, virsū lieciet rozmarīnu un timiānu.

Briseles kāpostiem pievienojiet ēdamkaroti olīveļļas, garšvielas pēc gaumes un lieciet cepties cepeškrāsnī kopā ar cūkgaļas fileju aptuveni 30-40 minūtes.

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais