Divu sātīgu un veselīgu vakariņu receptes

© unsplash.com

Rimi veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina dalās ar divām gardām un veselīgām vakariņu receptēm.

pexels.com

Dārzeņi ar vistu

Vajadzēs:

  • 1 pastinaku;
  • 1 bieti;
  • 1 saldo kartupeli;
  • 1 papriku;
  • 400 g mazo vistas fileju;
  • sāli, piparus, rozmarīnu, sarkano papriku pēc garšas;
  • sula no 1 citrona;
  • 2 ēdk. olīveļļas.

Pagatavošana:

Ieslēdziet cepeškrāsni uz 180 grādiem, sagatavojiet cepamtrauku.

Nomazgājiet, nosusiniet dārzeņus, sagrieziet papriku, nomizojiet pastinaku, bieti un saldo kartupeli, sagrieziet tos kubiņos.

Vistas fileju nomazgājiet, sagrieziet strēmelēs un lieciet virsū dārzeņiem.

Pievienojiet olīveļļu, uzberiet sāli, piparus, rozmarīnu un sarkano papriku pēc garšas, samaisiet un lieciet cepamtraukā. Cepiet cepeškrāsnī aptuveni 30-40 minūtes, pirms pasniegšanas uzpiliniet citrona sulu.

pexels.com

Cūkgaļas fileja ar Briseles kāpostiem

Vajazēs:

  • 300 g Briseles kāpostu;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 400 g cūkgaļas filejas;
  • olīveļļu;
  • rozmarīnu, timiānu, sāli - pēc garšas.

Pagatavošana:

Ieslēdziet cepeškrāsni uz 180 grādiem, sagatavojiet cepamtrauku.

Cūkgaļas fileju nomazgājiet, nosusiniet. Veselu fileju ieeļļojiet ar olīveļļu, uzberiet sāli, piparus, ierīvējiet ķiploku, virsū lieciet rozmarīnu un timiānu.

Briseles kāpostiem pievienojiet ēdamkaroti olīveļļas, garšvielas pēc gaumes un lieciet cepties cepeškrāsnī kopā ar cūkgaļas fileju aptuveni 30-40 minūtes.

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais