RECEPTES: divas idejas veģetārām, gardām vakariņām

© pexels.com

Izmēģināt uztura speciālistes Olgas Ļubinas veselīgo, veģetāro vakariņu receptes.

pexels.com

Pilngraudu makaroni ar olu un dārzeņiem

Vajadzēs:

  • 200 g pilngraudu makaronu;
  • 4 olas;
  • 1 mocarellu;
  • saldēto dārzeņu maisījumu;
  • 1-2 ēd. k. olīveļļas;
  • sāls, pipari, oregano pēc garšas.

Pagatavošana:

Lieciet vārīties pilngraudu makaronus fusilli.

Vienlaikus uzkarsējiet pannu, pievienojiet olīveļļu un lieciet apcepties saldētus dārzeņus. Kad tie ir gandrīz gatavi, pārsitiet olas, pievienojiet sāli, piparus, oregano pēc garšas un samaisiet visu kopā.

Pievienojiet makaronus, nedaudz apcepiet.

Sarīvējiet sieru un uzberiet virsū pirms pasniegšanas.

pexels.com

Griķi ar tofu

Vajadzēs:

  • 200 g tofu;
  • 200 g griķu;
  • 2 burkānus;
  • 2 vidēja lieluma tomātus;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • sāli, piparus pēc garšas.

Pagatavošana:

Nomazgājiet, nosusiniet un nomizojiet burkānus, sarīvējiet tos. Sakapājiet ķiploka daiviņas un sagrieziet gabaliņos tomātus.

Uzkarsējiet pannu, lejiet tajā olīveļļu, apcepiet no sākuma ķiplokus, līdz tie zeltaini, tad pievienojiet tofu, apcepiet un lieciet klāt burkānus un tomātus. Sautējiet 7-10 minūtes.

Uzvāriet griķus, kad tie ir gatavi, samaisiet ar tofu un dārzeņiem un pacepiet vēl 3-5 minūtes.

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.

Svarīgākais