4 iemesli, lai ēstu redīsus labākai veselībai

© Jānis Vecbrālis/F64

Redīsi ir lieliska un veselīga uzkoda, turklāt no tiem iespējams pagatavot gardus salātus. Šajā dārzenī ir daudz vērtīgu uzturvielu, kas to padara par draugu mūsu veselībai. Portāls "Healthline" apkopojis redīsu pozitīvās īpašības uz mūsu veselību.

1. Redīsi ir diētiski

Aptuveni puskrūzē sagrieztu redīsu ir 12 kalorijas un tajos nav tauku. Tajos ir daudz vitamīna C, tāpēc puskrūze redīsu ir aptuveni 14% no nepieciešamās šī vitamīna dienas devas. Kā zināms, tas palīdz novērst šūnu bojājumus, ko rada novecošana, neveselīgs dzīvesveids un ārējie toksīni. Tāpat, tas ir nozīmīgs elements kalogēna ražošanā, kas gādā par veselīgu ādu un asinsvadiem.

2. Redīsi palīdz novērst vēža risku

Redīsu ēšana palīdz novērst vēzi, jo satur elementus, kas sadalās izotiocianātos, saskaroties ar ūdeni. Tie palīdz ķermenim cīnīties ar vēža ierosinātājiem un novērst tā attīstību.

3. Redīsi palīdz gremošanas sistēmai

Puskrūzē redīsu ir grams šķiedrvielu.Ēdot daudz redīsu, iespējams uzņemt nepieciešamo šķiedrvielu dienas devu. Šķiedrvielas palīdz novērst aizcietējumus, palīdzot izkārnījumiem izkļūt caur zarnām. Tāpat tās palīdz līdzsvarot cukura līmeni asinīs un mazināt holesterīna līmeni.

4. Redīsi palīdz pret sēnītes infekciju

Redīsos ir pretsēnīšu proteīns, kas iznīcina sēnītes paveidu. Ja šis sēnītes paveids attīstās, tas var radīt vaginālos iekaisumus, mutes infekcijas un invazīvo kandidozi.

1/2 krūzē sagrieztu redīsu ir

  • 12 kaloriju
  • 0.35 grami proteīnu
  • 2 grami ogļhidrātu
  • 1 grams šķiedrvielu

Avots

Veselība

Aromātiskā un siltā tēja ir viens no iecienītākajiem dzērieniem pasaulē, un ne velti - tā lieti noder kā mundrumam, tā siltumam, turklāt, pateicoties tējas sastāvā atrodamajām vērtīgajām vielām, tā ir arī neatņemams palīgs vīrusu un saaukstēšanās sezonā, palīdzot aizsargāt organismu pret saslimšanām.

Svarīgākais