Aronijas var ēst gan svaigā veidā (to sīvā garša gan var neiet pie sirds visiem), gan izmantot dāžādu ēdienu un dzērienu pagatavošanai (pīrāgu, sulu, tēju, utt.) Izrādās, ka aronijai, līdzīgi kā citām vasaras veltēm, ir daudz labu īpašību, kas uzlabo mūsu veselību.
Pētījums pierādījis, ka aronija mazina šūnu bojājumus krūts vēža gadījumā. Pārbaudot vīnogu, aroniju un melleņu iedarbību uz vēža bojātajām šūnām - aronijas uzrādīja vislabākos rezultātus.
Pētījums atklājis, ka aroniju sula aizsargā aknas no bojājumiem. Sula mazināja to simptomus. Tāpat aroniju sula labi palīdz kuņģa problēmu gadījumā un veicina šī orgāna veselību.
Pētījumi pierādījuši, kas aronijai piemīt īpašības, kas palīdz cilvēkiem, kuriem konstatēts diabēts. Aroniju sula uzlabo imūnsistēmu un mazina iekaisumu, kas saistītts ar diabēta diagnozi. Aronijai piemīt izturība pret insulīnu, līdz ar to tās neļauj diabētam progresēt.
Aronija spējot aizsargāt pret konorāro artēriju slimībām. Aronijas, līdzīgi kā mellenes, atslābina audus, tādejādi uzlabojot asinsriti. Tas ir svarīgi, jo daudzas kardiovaskulārās slimības rada artēriju aizsprostošanos.
Aronijās ir daudz vērtīgu uzturvielu: