12 produkti, kuri jāēd kopā, lai no tiem gūtu lielāku labumu veselībai

© pexels.com

6.lapa

pexels.com

6. Gaļa + rozmarīns

Gaļa ir svarīgs olbaltumvielu avots, taču ir svarīgi, lai tā būtu sagatavota pareizi. Cepšana vai grilēšana var izraisīt kancerogēnu savienojumu veidošanos. Tomēr no šīs nevēlamās ietekmes var izvairīties, pirms tam gaļai pievienojot rozmarīnu. Rozmarīnā esošie antioksidanti novērš kaitīgu vielu veidošanos, kamēr gaļa ir cepeškrāsnī.

Avots

Veselība

Mūsdienās diabēts ir kļuvis par nopietnu sabiedrības veselības izaicinājumu, un tā attīstība bieži notiek nemanāmi, bez acīmredzamām pazīmēm. Kāpēc diabēta izplatība kļuvusi tik izteikta, kādi faktori veicina tā nemanāmo piezagšanos ikdienā, skaidro farmaceite Ksenija Lukjanova.