5 čia sēklu blakusefekti, kas var kaitēt veselībai

© pexels

Čia sēklas ir ļoti labs minerālvielu avots. Šīs sēklas satur daudz vērtīgo vielu - kalciju, dzelzi, fosforu, kāliju, magniju, selēnu un cinku. Tās ir arī ļoti labs antioksidantu un šķiedrvielu avots.Tikai divas ēdamkarotes sēklu satur piecus gramus šķiedrvielu. Čia sēklu pielietojums uzturā ir visai liels, tās var izmantot gan pudiņu, gan salātu pagatavošanā. Lai arī šis ir ļoti vērtīgs un uzturvielām bagāts produkts, tā pārmērīga lietošana uzturā var radīt dažādas nevēlamas blakusparādības.

pexels

1. Kuņga, zarnu problēmas

Čia sēklās esošās šķiedrvielas ir ļoti noderīgas, lai labi strādātu gremošanas sistēma. Pārāk daudz ikdienā lietojot čia sēklas, tās var radīt pretēju rezultātu. Pārmērīga šķiedrvielu uzņemšana var izraistīt dažādas nepatīkamas gremošanas sistēmas problēmas - vēdera pūšanos, sāpes, caureju, aizcietējumus vai gāzes.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais