Uztura eksperts nosauc  čia sēklu 3 ieguvumus veselībai un 3 blakusparādības

© Foto: pixabay.com

Uztura speciāliste Melisa Nīvesa stāsta par čia sēklu ieguvumiem veselībai un iespējamām blakusparādībām. Šis populārais superprodukts ir bagāts ar šķiedrvielām, omega-3 taukskābēm, olbaltumvielām, minerālvielām un antioksidantiem.

Noderīgas īpašības

Palīdz kontrolēt diabētu. Čia sēklas var pazemināt cukura līmeni asinīs, samazināt svaru un vidukļa izmēru cilvēkiem ar 2. tipa cukura diabētu.

Asinsspiediena normalizēšana. Regulāra čia sēklu lietošana var samazināt augstu asinsspiedienu.

Aknu steatozes stāvokļa uzlabošana. Čia sēklas ir uzrādījušas pozitīvus rezultātus aknu veselības uzlabošanā pacientiem ar vielmaiņas traucējumiem.

Foto: pixabay.com

Blakusparādības

Neskatoties uz milzīgajiem ieguvumiem veselībai, čia sēklām ir dažas blakusparādības. Starp tiem:

Kuņģa-zarnu trakta problēmas: palielinot šķiedrvielu uzņemšanu, var rasties vēdera uzpūšanās, krampji un meteorisms;

Alerģiskas reakcijas: apgrūtināta elpošana, nieze un izsitumi;

Retas blakusparādības: produkts var ietekmēt asinsspiedienu, cukura līmeni asinīs un asins recēšanu, dažkārt izraisot hipotensiju, hipoglikēmiju un smagu asiņošanu.

Foto: pixabay.com

Melisa Nīvesa atzīmē, ka pirms čia sēklu iekļaušanas uzturā jākonsultējas ar savu ārstu, īpaši, ja ir kādi hroniski veselības traucējumi vai alerģijas, atzīmē doctorpiter.

Lasi arī: Kāpēc kuņģī pēc ēšanas vienmēr ir vieta desertam?

Dzīvesstils

Jaunas valsts kulinārijas tradīciju iepazīšana daudziem tūristiem ir svarīga ceļojumu sastāvdaļa, tomēr ēdiena kultūra var ievērojami atšķirties atkarībā no galamērķa, tāpēc ir svarīgi zināt par dažām svarīgām iezīmēm, lai nenokļūtu neveiklās situācijās, raksta “unian.net”.