Dietoloģe atklāj, kuri 4 alkoholi ir salīdzinoši "veselīgākie"

© pexels.com

Lai gan alkohols lielākoties negatīvi ietekmē veselību, mērena tā lietošana var arī veselībai nākt par labu. Dietoloģe Megana Kobere nosaukusi alkoholus, kuri salīdzinoši un mērenās devās ir veselīgāki par citiem, raksta "Insider".

"Mums ir skaidri jāpasaka, ka alkohols ir inde. Tāpēc mēs nemēģinām teikt, ka alkohols ir labvēlīgs veselībai. Taču pētījumi ir pierādījuši, ka diviem dzērieniem dienā var būt aizsargājošas īpašības attiecībā uz sirds veselību, manuprāt, tāpēc, kas alkohols mums palīdz atpūsties," medijam "Insider" stāsta dietoloģe Megana Kobere.

pexels.com

1. Sarkanvīns

Sarkanvīns ir šī saraksta augšgalā, jo tas satur antioksidantus, kas aizsargā šūnas no bojājumiem un polifenolus, kas var palīdzēt sirds veselībai. Arī baltvīns un rozā vīns satur šos elementus, taču mazākos daudzumos. Kobere iesaka izvēlēties dabīgos vīnus, jo tajos ir mazāk piedevu, kas atvieglos aknu darbību.

pexels.com

2. Šampanietis

Šampanieša vīnogās ir daudz fenola savienojumu - antioksidanta veids, kas var uzlabot smadzeņu veselību un samazināt demences attīstības risku. 2013. gadā veiktā pētījumā ar dzīvniekiem atklāja, ka šampanietis uzlaboja vecāku grauzēju atmiņu. Lai gan cilvēku smadzeņu pētījumi nav apstiprināti, pētnieki uzskatīja, ka rezutāti ir daudzsološi.

pexels.com

3. Tekila

Tekilā parasti ir maz kaloriju. "Tīri dzērieni, piemēram, degvīns, tekila un džins satur vismazāk cukura un kaloriju, un mūsu ķermenim tie ir vieglāk absorbējami," saka Kobere.

pexels.com

4. Viskijs

Pētījumi esot pierādījuši, ka viskijam ir līdzīga ietekme kā vīnam. Ārste norāda, ka minētajā pētījumā tika secināts, ka mērens alkohola patēriņš kombinācijā ar palielinātu antioksidantu uzņemšanu var palīdzēt sirds veselībai. Jāatzīmē, ka joprojām šajā jautājumā nav vienisprātības, tāpēc labāk antioksidantus uzņemt ar citiem produktiem, piemēram, melno šokolādi.

Avots: Insider

Veselība

Mūsdienās diabēts ir kļuvis par nopietnu sabiedrības veselības izaicinājumu, un tā attīstība bieži notiek nemanāmi, bez acīmredzamām pazīmēm. Kāpēc diabēta izplatība kļuvusi tik izteikta, kādi faktori veicina tā nemanāmo piezagšanos ikdienā, skaidro farmaceite Ksenija Lukjanova.