4 produkti, kas palīdzēs paaugstināt D vitamīna līmeni rudenī

© pexels.com

D vitamīna deficīta risks drēgnajā rudenī īpaši augsts ir cilvēkiem, kas vecāki par 65 gadiem. D vitamīns ir būtisks kaulu, zobu un muskuļu veselībai.

Uztura speciāliste Dženna Houpa intervijā "Express" nosaukusi četrus galvenos produktus, no kuriem rudens laikā iegūt D vitamīnu.

pexels.com

1. Taukainas zivis

Lasis, skumbrija, siļķe, sardīnes ir ne tikai labs D vitamīna avots, bet tajās ir arī omega-3 taukskābes, kas ir labas sirdij, un olbaltumvielas enerģijai.

pexels.com

2. Olas

Olu dzeltenumi izceļas ar augstu tā dēvēto "saules vitamīna" līmeni.

pexels.com

3. Sēnes

Vienīgā dabā sastopamā augu izcelsmes D vitamīna forma. Sēnes ražo arī D vitamīnu, ja tiek pakļautas saules gaismai.

pexels.com

4. Bagātināti produkti

Pārbaudiet veikalā pirkto produktu iepakojumus, jo daži ir bagātināti ar papildu D vitamīna devu.

Houpa uzsver, ka pilnīga ieteicamās D vitamīna dienas devas iegūšana no pārtikas ir problemātiska, tāpēc ir lietderīgi konsultēties ar ārstu par iespējamo papildināšanu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai izklaidējošiem, informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Mūsdienās diabēts ir kļuvis par nopietnu sabiedrības veselības izaicinājumu, un tā attīstība bieži notiek nemanāmi, bez acīmredzamām pazīmēm. Kāpēc diabēta izplatība kļuvusi tik izteikta, kādi faktori veicina tā nemanāmo piezagšanos ikdienā, skaidro farmaceite Ksenija Lukjanova.