3 viegli pagatavojamas sejas maskas veselīgai un starojošai ādai

© pexels.com

Kad svētku maratons ir aizvadīts, tad ir pienācis īstais laiks, lai parūpētos par savu sejas ādu. Svētku laikā ir ne tikai gardi ēsts un dzerts, bet arī miegam ir veltīts maz laika. Visas šīs nosauktās lietas mēdz atspguļoties mūsu sejas ādā. Lai jauno gadu sāktu ar veselīgu un starojošu ādu, izmēģiniet šīs trīs sejas maskas.

pexels.com

Banānu, citrona un medus maska

Vajadzēs: vienu banānu, ēdamkaroti medus un nedaudz citrona sulas.

Pagatavošana: ar dakšiņu saspaidiet banānu. Banānu biezenim pievienojiet klāt medu un citrona sulu, visu kārtīgi samaisiet.

Lietošana: uz sejas un kakla uzklājiet pagatavoto masku. Pagaidiet līdz maska nožūst un pēc tam ar siltu ūdeni to nomazgājiet nost.

Šī sejas maska noderēs ikvienam, kuram ir taukaina āda. Ar šīs maskas palīdzību varat ne tikai attīrīt ādu no atmirušajām šūnām, bet arī attīrīt poras. Pēc maskas lietošanas āda kļūs starojošāka.

pexels.com

Auzu pārslu un biezpiena maska

Vajadzēs: trīs ēdamkarotes auzu pārslu, ēdamkaroti medus, ēdamkaroti biezpiena.

Pagatavošana: sajauciet visas sastāvdaļas (auzu pārslas, medu, biezpienu) kopā.

Lietošana: uzklājiet uz tīras sejas ādas masku. Ļaujiet maskai nožūt un pēc tam seju noskalojiet ar siltu ūdeni.

Auzu pārslas ir šķiedrvielām bagātas. Tās ne tikai ir labas gremošanas traktam, bet arī sejas ādai. Auzu pārslām piemīt dziednieciskas īpašības, lietojot sejas maskas, kuru sastāvā ir auzu pārslas, iespējams, sadziedēt pinnes.

pexels.com

Šokolādes maska

Vajadzēs: puse glāzes kakao pulvera, trīs ēdamkarotes auzu pārslu, četras ēdamkarotes saldā krējuma, 1/4 glāzi medus.

Pagatavošana: lieciet visas sastāvdaļas bļodiņā un sajauciet tās kopā.

Lietošana: uzklājiet plānā kārtiņā masku uz sejas. Atstājiet masku uz sejas 10 minūtes, pēc tam seju nomazgājiet ar aukstu ūdeni.

Tumšā šokolāde ir bagāta ar antioksidantiem, tā var aizsargāt ādu no brīvo radikāļu radītajiem bojājumiem. Tā arī mitrina ādu un padara to gludu un starojošu.

Avots

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.