5 pārtikas produkti, kas vājina imunitāti

© unsplash.com

Ir produkti, kurus ārsti un veselības speciālisti iesaka ēst, lai stiprinātu imūnsistēmu un aukstajā gada laikā nesaaukstētos. Visbiežāk lielākā uzmanība tiek veltītam tam, kas jāēd, lai būtu veseli, bet tiek piemirsts izcelt, ko neēst, lai nesaslimtu. Atsevišķi pārtikas produkti izrādās, ka var novājināt mūsu imunitāti. Ko neēst, lai neriskētu ar rudens saaukstēšanos?

Pētījumos pierādīts, ka liels cukura un cukura bagātu produktu patēriņš var nomākt mūsu imūnsistēmu. Tas nozīmē to, ka ikdienā patērējot lielu daudzumu cukura, pastāv lielāka iespēja saslimt.

Ja ēdat daudz pārtikas un lietojat daudz dzērienu ar augstu cukura vai rafinētu ogļhidrātu saturu, ko organisms pārstrādā kā cukuru, iespējams, samazināsiet ķermeņa spēju atvairīt slimības.

"Ēdot visaptverošu uzturu, kurā ir daudz skaistu, krāsainu dārzeņu un augļu, jūsu ķermenis iegūs vitamīnus un minerālvielas, kas nepieciešami, lai cīnītos pret slimībām. Šie pārtikas produkti palīdz jūsu ķermenim darboties maksimāli,” saka Samers Blackmons, iekšējo slimību speciālists.

Kuri pārtikas produkti lielā apjomā var novājināt imunitāti un palielināt risku saslimt ar infekcijas slimībām:

  • Gāzēti saldinātie dzērieni;
  • Pārstrādāti pārtikas produkti;
  • Pārtika un dzērieni ar augstu cukura daudzumu;
  • Rafinēti ogļhidrāti;
  • Alkoholiskie dzērieni.

Ārsts min, ka, lai arī tabakas izstrādājumus nevar piedēvēt pie pārtikas, arī smēķēšana var apdraudēt jūsu imūnsistēmu un varat būt uzņēmīgāki pret saaukstēšanās slimībām.

"Nākamreiz, kad ķeraties klāt neveselīgai pārtikai, saprotiet, ka jūs ne tikai ietekmējat savu svaru, bet arī, iespējams, samazināsiet rezistenci pret baktērijām, vīrusiem un parazītiem," norāda ārsts.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.