Gaidot 18. novembri, pagatavojiet svētkiem par godu gardu dzērveņu kūku!
Kūkas biskvītam:
Dzērveņu kārtai:
1. Pannā izkausējiet dzērveņu kārtai paredzēto sviestu un pievienojiet tam klāt brūno cukuru.
2. Turpiniet karsēt uz pannas sviestu un cukuru, nemitīgi to maisto, līdz tas ieguvis karamelei līdzīgu konsistenci un pievienojiet klāt citronu sulu.
3. Pēc tam kūkas veidnē ielejiet karameli un tai pa virsu uzberiet nomazgātas dzērvenes.
4. Tagad atliek pagatavot biskvītu. Ar mikseri saputojiet sviestu kopā ar cukuru. Lēnām pievienojiet klāt masai pa vienai olai.
5. Turpiniet ar mikseri putot masu un pievienojiet klāt vaniļas ekstraktu, pēc tam citrona miziņu.
6. Kad esat ieguvusi viendabīgu, gaisīgu masu, pievienojiet klāt miltus, kukurūzas miltus, cepamo pulveri un sāli. Ar miksera palīdzību sajauciet visas sastāvdaļas kopā.
7. Turpinot darboties ar mikseri, lēnām masai pievienojiet klāt pienu.
8. Kad esat ieguvusi viedabīgu masu, lieciet to kūkas veidnē un izlīdziniet.
9. Cepiet kūku cepeškrāsnī 30 minūtes uz 180 grādiem.
10. Kad kūka izcepusies, uzlieciet veidnei virsū šķīvi un apgāziet kūku otrādāk!
Lai labi garšo!