Mutē kūstošie svētku virtuļi

© Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay

Tev patīk gatavot, ekperimentējot, taču trūkst ideju, ko vēl gardu varētu celt Ziemassvētku galdā? Tad ieskaties te un izmēģini recepti, kas tev palīdzēs tikt pie debešķīgi garšīgiem virtulīšiem, kurus tava ģimene un svētku viesi noteikti paslavēs.

Tev vajadzēs:

  • silikona veidni ar vairākām iedaļām;
  • cepampannu;
  • katlu;
  • plastikāta vienreizējās lietošanas maisiņu;
  • cepampapīru;
  • nazi;
  • koka karoti;
  • Nutellas krēmu;
  • trīs olas;
  • ievārījumu (veids pēc izvēles);
  • karameļu mērci;
  • sviestu (160 g);
  • ūdeni (50 ml);
  • miltus (500 g);
  • eļļu;
  • cukuru.

1. Vispirms silikona veidnes 8 iedaļās sapildi Nutellas krēmu.

Kadrs no video

2. Tad ņem ievārījumu un iepildi to vēl astoņās iedaļās.

Kadrs no video

3. Tālāk vēl astoņas vietas aizpildi ar karameļu mērci. Iegaumē, ka tev jāsapilda tik daudz formiņu, cik pīrādziņus vēlies pildīt!

4. Kad tas izdarīts, liec trauku saldētavā uz vienu stundu.

5. Tad sagriez sviestu gabaliņos un ieliec katlā.

6. Tad ielej katlā ūdeni.

Kadrs no video

7. Kad tas izdarīts, uzliec to uz plīts, lai ūdens sāk vārīties.

8. Ieber katliņā miltus.

9. Maisi masu, līdz tā paliek krēmīga.

Kadrs no video

10. Pēcāk iesit katliņā vienu olu, iemaisi krēmā un tad iesit vēl divas.

11. Tad paņem vienreizējo konditorejas maisiņu un sapildi tajā izveidojušos masu.

12. Kad tas izdarīts, uz pannas uzspied vēlamo virtuļu formiņas, ar tām noklājot visu pamatni.

Kadrs no video

13. Pēc tam izņem no ledusskapja sasaldētās sastāvdaļas un uzliec uz katras krēma formiņas.

Kadrs no video

14. Sapildi atlikušo krēmu ap karameļu mērces, Nutellas krēma un ievārījuma gabaliņiem. Klāj to līdz pat augšai!

Kadrs no video

15. Kad tiktāl esi ticis, ielej katliņā saulespuķu eļļu un liec virtuļus vārīties. Tikai liec pa vienam atsevišķi!

16. Kad viss gatavs, apviļā virtuļus cukurā.

Kadrs no video

17. Tad kārto pagatavoto gardumu uz šķīvja, kuru vari dekorēt pēc sirds patiks. Papildus vari pagatavot putukrējumu, kurā iemērkt virtuļus.

Kadrs no video

18. Nogaršo savu veikumu! Labu apetīti!

Kadrs no video

Kadrs no video

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!