Izgatavo ēdamas kūkas svecītes un citus dekorus

© Kadrs no video

Dzimšanas diena katra cilvēka dzīvē ir īpašs notikums, taču bērniem šie svētki sagādā vēl lielāku prieku nekā pieaugušaiem un, katru gadu viņi ar nepacietību gaida savu īpašo dienu. Tādēļ smelies idejas, kā pagatavot dažādus ēdamus kūku dekorus, kas priecēs acis.

Variants nr. 1

Nepieciešams:

  • konfektes;
  • 16 salmiņi (lieli);
  • saulespuķu sēklas.

1. Vispirms izkausē konfektes un sapildi trauciņos.

Kadrs no video

2. Tad četrus salmiņus ievieto katrā trauciņā.

3. Ļauj masai sacietēt.

Kadrs no video

4. Pēc tam no salmiņiem konfekšu "trubiņas" izbīda ārā.

Kadrs no video

5. Tad katras "trubiņas" galam piešķiļ uguni un tajā ieliek saulespuķu sēklu.

Kadrs no video

Kadrs no video

6. Pēc tam svecītes liek tortē un aizdedzina. Nebūs jāuztraucas, ka sveķi varētu nopilēt, jo šī svecīte veidota no konfektēm un nemaz kūkai nekaitēs. Tikai padarīs to gardāku!

Kadrs no video

Kadrs no video

Kadrs no video

Variants nr. 2

Nepieciešams:

  • maršmellovi;
  • pūdercukurs;

1. Vispirms maršmellovus uz uguns mazliet pakarsē, iegūto masu cītīgi jauc.

Kadrs no video

2. Tad pievieno pūdercukuru un iejauc masā.

3. Pēc tam mīklai uzber mazliet pūdercukura, to kārtīgi samīca un izrullē.

Kadrs no video

4. Tālāk sagriež to strēmelēs.

Kadrs no video

5. Katru strēmelīti aptin ap koka karoti.

Kadrs no video

5. Strēmelītes ieliec ledusskapī.

6. Visbeidzot, vari izdekorēt kūku.

Kadrs no video

Variants nr. 3

Nepieciešams:

  • karameles konfektes;
  • kazenes.

1. Vispirms blenderī saber konfektes.

2. Tad visu sablenderē.

Kadrs no video

3. Tālāk cepamtraukā ieklāj foliju uz kuras kārto sablenderētās konfektes.

Kadrs no video

4. Visu liek krāsnī.

5. Pēcāk katrā laukumiņā iedur metāla uzgali.

Kadrs no video

6. Pēc tam dekorus kārto uz kūkas, papildina ar kazenēm.

Kadrs no video

Kadrs no video

Variants nr. 4

Nepieciešams:

  • gumijas lācīšu konfektes;
  • ūdens baloni;
  • dekoratīvi iesmiņi;
  • gumijas konfektes.

1. Bļodā ieber gumijas lācīšus, to ieliek katlā un karsē uz uguns.

Kadrs no video

2. Pēcāk iegūtajā masā iemērc ūdens balonu un ļauj tai sacietēt.

Kadrs no video

3. Kad tas izdarīts, balonu izvelk no izveidotā dekora.

4. Tad uz dekoratīva iesmiņa uzliek gumijas konfekti, tai pa virsu novieto jaunizveidoto našķi.

Kadrs no video

5. Laiks dekorēt torti ar ēdamajiem baloniem!

Kadrs no video

Kadrs no video

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais