4 veselīgu našķu idejas

© Pixabay

Šī gada sākumā droši vien apņēmies piedomāt pie tā, ko ēd un uzturēt sevi labā fiziskajā formā, taču roka bieži vien ieslīd čipsu pakā vai cepumu kārbiņā? Atceries, ka kārumi var būt arī veselīgi un tos itin viegli var pagatavot arī mājās! Piedāvājam 4 veselīgu našķu idejas, kuru pagatavošanai nebūs jāizmanto cukurs!

Mandeļu sviesta, dateļu un kokoskrieksta bumbiņas

Nepieciešams:

  • dateles (2 tases);
  • grauzdētas mandeles (1/2 no tases);
  • mandeļu sviests (1/2 no tases);
  • kokosrieksta skaidiņas ( 1/4 no tases);
  • sāls.

Blenderī ieber dateles, mandeles, mandeļu sviestu, pievieno šķipsniņu sāls, 1/2 kokoskrieksta.

Visu sablenderē, izveidojot mīklu. Ja tā nav sanākusi viengabalaina, pievieno masai vienu ēdamkaroti ūdens un visu sablenderē vēlreiz.

Tad mazliet samitrini rokas un izveido neliela izmēra bumbiņas.

Pēcāk izvāļā tās atlikušajās kokosrieksta skaidiņās.

Pirms pasniegšanas ļauj tām istabas temperatūrā satingt vismaz divas stundas.

Pixabay

Popkorns ar garšvielām

Nepieciešams:

  • kokosriekstu eļļa (1/4 no tases);
  • čili pūderis (1 tk.);
  • karijs (1 tk.);
  • Košera sāls ( 1 tk.);
  • kurkuma (1/4 tk.);
  • raugs (1/4 no tases);
  • kukurūzas graudi (1/2 no tases).

Mazā bļodiņā ber čili pūderi, kariju, sāli, kurkumu un raugu. Tad bļodu noliek nostāk.

Tālāk divas tējkarotes kok0sriekstu eļļas un trīs kukurūzas graudus ievieto lielā katlā, novieto uz vidējas uguns. Uzliek vāku un krata ik pēc 15 sekundēm.

Kad visi kukurūzas graudi nopaukšķ, tad katls ir gana karsts. Tad izņem kukurūzas graudus ārā no katla, lai tie nepiedeg.

Ieber katlā atlikušos kukurūzas graudus, uzliec tam vāku un sakrati ik pēc 15 sekundēm.

Popkorns ir gatavs tad, kad paukšķēšana kļuvusi retāka, ir piecu sekunžu atstatums starp katru paukšķi.

Pēc tam gatavo popkornu ieber bļodā, tam pievieno atlikušo kokosriekstu eļļu un apber ar iepriekš sagatavoto pikanto maisījumu.

Pixabay

Augļi un rieksti

Veselīgs našķis! Sakombinē apelsīna gabaliņus ar mandelēm, vai ābolus ar valriekstiem, vai mellenes ar pistāciju riekstiem.

Grieķu jogurts ar mango un zemenēm

Nepieciešams:

  • grieķu jogurts (2 %, 2 tases);
  • gabaliņos sagriezts mango (1 tase);
  • sagrieztas zemenes (5);
  • grauzdētas kokosriekstu skaidiņas (1/4 no tases);
  • laims (1).

Kombinē grieķu jogurtu ar mango blenderī un visu sablenderē.

Pēc tam pannā ieklāj cepamparīru, kārto uz tās izveidoto masu. Iegaumē, ka tai jābūt 1/4 augstumā no trauka! Tad virsū kārto zemenes, kokosriekstu skaidiņas un rīvētu laima miziņu.

Tad visu masu liek saldētavā vismaz uz divām stundām, trauku neapklājot. Pēc tam našķi sagriež gabaliņos un uzreiz pasniedz. Labu apetīti!

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais