Pagatavo sarkanbaltsarkano velveta kūku valsts svētkiem

© Ekrānuzņēmums no YouTube

2.lapa

Attēlam ir ilustratīva nozīme/pixabay

2

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 150 grami mandeļu miltu
  • 150 grami miltu maisījuma “Gluten Free”
  • 10 grami cepamā pulvera
  • 5 grami dzeramās sodas
  • 120 grami pūdercukura
  • ½ tējk. sāls
  • 1 ēdamk. kakao pulvera
  • 1½ ēdamk. sarkanā pārtikas krāsvielas pulvera
  • 70 g kokosa eļļas
  • 220 mililitri mandeļu piena
  • 1 ēdamk. ābolu vai aveņu etiķa

Krēmam:

  • 600 grami biezpiena (9%)
  • 200 grami grieķu jogurta
  • 1 ēdamk. citrona sulas
  • 140 grami pūdercukura

Dekoram:

rieksti, dzērvenes, marmelāde

Pagatavošana:

Gatavo biskvītu. Sajauc miltu maisījumu ar mandeļu miltiem, cepamo pulveri, sodu, kakao, sāli un pūdercukuru. Otrā traukā sajauc kokosa eļļu ar mandeļu pienu un etiķi. Savieno abas sastāvdaļas, kārtīgi samaisa un lej cepamajā kūkas formā. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30-45 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no kūkas formas lieluma. Ja forma būs mazāka un mīkla būs biezāka, jācep būs ilgāk.


Biskvītu atdzesē pilnībā, tad to sagriež vairākās kārtās. Ja ir vēlme, lai kūka būtu mitrāka, katru biskvīta kārtu nedaudz aprasina ar ūdeni vai kādu sīrupu.
Samaļ biezpienu ar pūdercukuru līdz krēma konsistencei. Pievieno jogurtu un citrona sulu. Krēmam jābūt biezam; ja tā nav, piejauc vēl krēmīgo biezpienu.
Kūku gatavo, secīgi kārtās liekot vispirms biskvītu, tad krēmu, atkal biskvītu un virsū krēmu. Atstāj daļu krēma kūkas apsmērēšanai.
Ļauj kūkai nostāvēties un tad to dekorē.

Avoti:

1. kūka

2. kūka

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais