Sveic pavasari ar šo neparasto recepti, kas noteikti papildinās recepšu krājumus un ļaus izbaudīt jaunas garšas.
SALĀTIEM
KŪPINĀTAJIEM KARTUPEĻIEM
Kartupeļus novāra, līdz tie ir gatavi. Sausā katlā ieliek kūpināšanas skaidas, kadiķus un vienu vai divas karstas ogles, lai skaidas sāktu gruzdēt.
Pa virsu liek sautējamo sietiņu ar kartupeļiem, kas pārgriezti uz pusēm.
Tītara fileju pārgriež gareniski uz pusēm, pa vidu liek sakapātas plūmes, pārber sāli un piparus un tin iekšā bekonā. Cep krāsnī 180 °C temperatūrā 30-40 minūtes.
Baltos redīsus sagriež garās strēmelēs un sajauc ar visām nepieciešamajām sastāvdaļām.
Ruleti pasniedzot griež 3-5 cm platos gabalos, servē kartupeļus, uzberot tiem kūpināto sāli, un kārto salātus uz šķīvja. Lieliski saderēs ar Mežpils gaišo alu.
Receptes autors: pavārs Renārs Purmalis