Kā pagatavot “Michelin” restorānu cienīgu mērci - vienkārša recepte tikai no divām sastāvdaļām

© unsplash.com

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.

"Krēmveida emulsija ir klasiska mērce, ko izmanto “Michelin” zvaigžņu restorānos. Būtībā tā ir tikai ūdens un sviesta emulgācija, un šo bāzi var izmantot simtiem recepšu," viņš stāsta.

unsplash.com

Pēc šefpavāra norādījumiem, šai receptei jāņem sviests un ūdens proporcijā 5:2.

Trīs ceturtdaļas sviesta liek katliņā ar ūdeni un silda uz vidējas uguns, pievieno pāris šķipsniņas sāls un nepārtraukti maisa.

Šajā posmā eļļu un ūdeni sajauc, bet ne emulģē. Uzkarsē maisījumu gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno atlikušo sviestu.

"Tātad, sviests un ūdens ir pilnībā izkusuši, jauki un karsti. Noņemu pannu no uguns un ar rokas blenderi emulģēju ar vienu roku, bet ar otru pievienoju atlikušo ceturtdaļu aukstā sviesta. Blendēju līdz mērce ir gluda un zīdaina - apmēram 20-30 sekundes," viņš māca.

Pexels.com

Gatavais dzeltenīgas emulsijas maisījums iegūs putukrējuma krāsu - šajā brīdī mērce ir gatava.

Džeks brīdina, ka, pirms pievienojat pēdējo ceturtdaļu sviesta pirms sajaukšanas, jums ir jānodrošina pareiza sastāvdaļu attiecība un lai šķidrums ir tuvu vārīšanās temperatūrai, lai mērce izdotos.

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.

Svarīgākais