Gaisīgā zefīru torte bez cepšanas

© Jānis Vecbrālis/F64

Lai iepriecinātu sevi un savus tuvākos, nepavadot ilgu laiku virtuvē, darbojoties ar miltiem vai jaucot mīklu, var izmantot vienkāršu recepti gardas tortes pagatavošanai.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg zefīru
  • 6 cepumi
  • 500 g valriekstu

Krēma pagatavošanai:

  • 2 olas
  • 100 g cukura
  • 200 ml piena
  • 200 g sviesta
  • vanilīncukurs

Gints Ivuškāns/F64

Pagatavošana:


Olas saputo ar cukuru un maisot uz nelielas liesmas uzkarsē. Pielej pienu un karsē, līdz masa sabiezē.

Trauku noņem no uguns un masu atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Mīkstu sviestu saputo un pakāpeniski tam pievieno olu masu un vanilīna cukuru.

Zefīru sadala pusītēs.

Veidni izklāj ar pārtikas plēvi, liek tajā zefīra pusīšu kārtu, pārklāj ar krēmu un pārkaisa ar riekstu kārtu.

Tāpat veido arī otro un virsējo kārtu.

Torti pārkaisa ar sasmalcinātiem cepumiem, rotā ar zefīra pusītēm un uz 2-3 stundām ieliek ledusskapī.