Karstajās vasaras dienās, lai atveldzētos lielisks palīgs būs gardas un vienkārši pagatavojamas ledus tējas. Izmēģini un atrodi savu iecienītāko šīs vasaras ledus tēju!
Ekrānuzņēmums no thespruceeats.com/MAIKA 777 / Getty Images
1. Arbūza ledus tēja
Vajadzēs:
- 6 tējkarotes melnās tējas;
- 3 glāzes verdoša ūdens;
- 3 glāzes ar ledu;
- 1/6 vai 1/4 daļa arbūza;
- 2 ēdamkarotes citrona sulas;
- 1 ēdamkarote cukura;
- 1 zariņš piparmētras + lapiņas dekorēšanai.
Pagatavošana:
- Uzvāri ūdeni. Pēc tam tējkannā ieliec melno tēju, piparmētru . Atstāj tēju ievilkties uz piecām minūtēm. Pēcāk nokās to, lai tēja būtu dzidra un bez lapiņām. Atstāj tēju atdzesēties, vari to ielikt ledusskapī vai saldētavā, lai paātrinātu procesu.
- Kamēr tēja atdzesējas, liec traukā visas pārējās sastāvdaļas un sablenderē tās kopā (izņemot ledu).
- Kad tēja ir atdzesēta, ta pievieno klāt iepriekš sablenderēto masu un ledus gabaliņus.
Ekrānuzņēmums no thespruceeats.com/Tina Burdiashvili / Getty Images
2. Gurķu - piparmētru ledus tēja
Vajadzēs:
- 8 tases zaļās tējas;
- 1/2 tases sagriezta, nomizota sablenderēta gurķa;
- 1/4 tases smalki sagrieztas piparmētru lapiņas;
- 1/4 tases laima sulas;
- saldinātājs pēc izvēles, piemēram, cukurs vai stēvija;
- gurķu šķēlītes dekorēšanai (nav obligāti);
- ledus.
Pagatavošana:
- Lielā krūzē vai krūkā sajauc kopā zaļo tēju, gurķu biezeni, piparmētru lapiņas, laima sulu un izvēlēto saldinātāju.
- Kad visas sastāvdaļas sajauktas, atstāj dzērienu atdzesēties, piemēram, ledusskapī;
- Kad dzēriens ir atdzesēts, pēc ieskatiem varat to izkāst, lai tajā nebūtu biezumi (šis solis nav obligāts);
- Ielej ledus tēju glāzē, pievieno ledu un baudi to!
Ekrānuzņēmums no thespruceeats.com/The Spruce
3. Taizemiešu ledus tēja
Vajadzēs:
- 2 ēdamkarotes melnās tējas;
- 1 gabalu zvaigžņu anīsu;
- 2 gabalus kardamona;
- 1/2 kanēļstandziņas (nav obligāti);
- tamarinda pulveri (nav obligāti);
- 1/8 daļu no vaniļas pākstī esošajām pupiņām (nav obligāti);
- 1/4 ēdamkarotes mandeļu ekstrakta (nav obligāti);
- 1 glāzi verdoša ūdens;
- 1 ēdamkaroti cukura;
- 1 ēdakaroti iebiezinātā piena;
- 2 tējkarotes augu piena;
- ledus.
Pagatavošana:
- Verdošajā ūdenī ieliec izvēlētās garšvielas. Atstāj tās ievilkties uz piecām minūtēm.
- Kad ir pagājušas piecas minūtes, izkās tēju no biezumiem.
- Pēc tam pievieno tējai klāt cukuru un kondensēto pienu, samaisi.
- Ieliec glāzē ledu, pievieno klāt sagatavoto tēju.
- Pievieno klāt tējai augu pienu un baudi atspirdzinošo dzērienu!