RECEPTE: Vegānu "burkānlasis"

© Privāts arhīvs

Recepte ņemta no raksta "Horens: «Drusciņ badā galva strādā labāk» žurnālā "Vakara Ziņas".

SASTĀVDAĻAS

3 burkāni

3 nori lapas

marinādei:

5 ēd. k. olīveļļas

6 ēd. k. sojas mērces

1 tējk. melnās sāls «Kala Namah»

1 tējk. galda etiķis

1 tējk. sāls

½ citrona sula

PAGATAVOŠANA

Novāra trīs burkānus (ne pārāk mīkstus), nomizo un gareniski sagriež trīs daļās, pēc tam - 2-3 mm plānās loksnītēs (lai pēc formas izskatās pēc laša gabaliņiem).

Dziļā bļodā liek kārtu ar burkāniem, pārkaisa ar smalki sagrieztu nori lapu (vismaz 3 lapas uz 3 burkāniem), pārlej marinādi un ar rokām kārtīgi apmaisa.

Ļauj garšām ievilkties vismaz 3-4 stundas (ideālā variantā, ja tas nostāv ledusskapī vismaz 12 stundas; ik pa laikam gan vajadzētu apmaisīt).

Pasniedz ar maizīti: uzklāj margarīnu un liek virsū «burkānlasi», smalki sagrieztu sīpolu, citrona gabaliņu un piparus.

Virtuvē

Domājot par brokastu ēdieniem, daudziem pirmais, kas nāk prātā, ir sviestmaizes, brokastu pārslas, putras vai olas. Ja jums ir apnikuši ierastie brokastu ēdieni, iesakām izmēģināt jaunu recepti - grieķu jogurtu ar piedevām!

Svarīgākais