Kā padarīt gaļu vēl gardāku? Pievieno brūkleņu mērci!

© Pixabay

Pikanta ogu un aromātiska sidra mērce vislabāk sader ar karstām siera uzkodām, sulīgām kotletēm un ceptu gaļu.

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Sastāvdaļas

  • 300 g brūkleņu
  • 100 g brūnā cukura
  • 120 ml ābolu sidra
  • 5 smaržīgie pipari
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 zariņš timiāna
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

1․ Visas sastāvdaļas liek nelielā katliņā. Ļauj uzvārīties un vāra uz mazas uguns 25-30 minūtes, periodiski samaisot.

2․ Kad mērce sabiezējusi, noņem no uguns,

atdzesē un izņem piparus, kanēli un timiānu.

Pēc vēlēšanās sablendē viendabīgākā masā.

Izmēģini arī šīs mērču receptes!

Virtuvē

Domājot par brokastu ēdieniem, daudziem pirmais, kas nāk prātā, ir sviestmaizes, brokastu pārslas, putras vai olas. Ja jums ir apnikuši ierastie brokastu ēdieni, iesakām izmēģināt jaunu recepti - grieķu jogurtu ar piedevām!