RECEPTE: Baklažānu, tomātu un paprikas sacepums "Rudens gardums"

© Pixabay

Laba recepte, lai vienā ēdienā apvienotu dažādus sezonas dārzeņus. Ar pildījumu var eksperimentēt pēc vēlēšanās. Var pievienot Briseles kāpostus, spinātus vai sēnes. Sacepumu var pasniegt gan karstu, gan aukstu. Protams, kūpošs ēdiens tieši no cepeškrāsns ir apetītlīgāks!

Sastāvdaļas

  • 1 liels burkāns
  • Pusotra glāze miltu
  • 4 olas
  • 120 g sviesta
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 vidēja lieluma baklažāns
  • 1 - 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2 paprikas
  • 1 violetais sīpols
  • 100 ml saldā krējuma

Pagatavošana

1․ Burkānu nomizo un sarīvē uz smalkas rīves. Liek bļodiņā burkānus, miltus, 1 olu, sviestu un šķipsniņu sāls. Iejauc mīklu. Liek ledusskapī uz 20 - 30 minūtēm.

2․ Baklažānus sagriež nelielos gabaliņos. Liek sakarsētā pannā, kas viegli apslacīta ar eļļu. Apcep 5 - 7 minūtes uz vidējas uguns, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Izslēdz plīti.

3․ Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež salmiņos. Tomātu sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu - pusgredzenos.

4․ Mīklu izņem no ledusskapja un ar rokām izlīdzina cepšanas formā. Malās izveido nelielu paaugstinājumu. Dārzeņus vienmērīgi sadala uz mīklas.

5․ Atsevišķā bļodiņā rūpīgi ar dakšiņu vai putojamo slotiņu sajauc 3 olas un saldo krējumu. Pievieno nedaudz sāls. Maisījumu pārlej dārzeņiem.

6․ Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni uz 25 minūtēm. Olu maisījumam jābūt pilnībā gatavam, bet maliņām - zeltaini brūnām.

IZMĒĢINI ARĪ ŠOS SACEPUMUS!

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais