Profitroli jeb vēja kūkas iznāks vēl gardākas, ja tās papildināsi ar siltu kausētas šokolādes mērci.
mīklai
krēmam
mērcei
1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 °С. Pannu izklāj ar cepamo papīru.
2․ Katliņā izkausē sviestu, pievieno ūdeni, uzvāra. Pieber sāli un miltus.
3․ Intensīvi maisot, gatavo 1-2 minūtes, līdz mīkla savelkas un sāk atlipt no katla sienām.
4․ Noņem mīklu no karstuma avota un atstāj uz 10-15 minūtēm. Pa vienai piesit olas un sakuļ ar koka lāpstiņu.
Katru nākamo olu pievieno tikai tad, kad iepriekšējā sajaukta ar mīklu.
5․ Pārliek mīklu konditorejas maisiņā. Izspiež uz pannas vienādas bumbiņas ar diametru 2-3 cm.
Starp sagatavēm atstāj atstarpi 4-5 cm.
6․ Pamērcē pirkstu ūdenī un nogludina bumbiņu asos galus. Cep 15-20 minūtes zeltaini brūnus, neatverot cepeškrāsni.
7․ Samazina temperatūru līdz 180 °С. Izņem pannu. Katrā bumbiņā iedur ar nazi, lai izlaistu tvaiku.
8․ Liek profitroli atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 5-7 minūtes.
9․ Krēmam sakuļ dzeltenumus kopā ar pusi cukura viendabīgā masā. Pievieno cieti, sakuļ vēlreiz.
10․ Pienu sajauc ar atlikušo cukuru un vaniļas ekstraktu. Uzvāra.
11․ Pievieno dzeltenumiem 60 ml karsta piena, rūpīgi izmaisa. Pielej vēl 60 ml karsta piena un atkal izmaisa.
12․ Pielej dzeltenumu masu atlikušajam pienam. Gatavo uz nelielas uguns, pastāvīgi maisot, 2-3 minūtes, līdz masa sabiezējusi.
13․ Noņem krēmu no uguns, pārliek bļodiņā, apsedz ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 4-5 stundām.
Plēve stingri jāpiespiež pie krēma virsmas.
14․ Pārliek krēmu konditorejas maisiņā. Atdzisušo profitroli apakšā izveido nelielu atvērumu un caur to pilda ar krēmu.
15․ Šokolādi salauza gabaliņos. Saldo krējumu uzvāra un pielej šokolādei, visu samaisot viendabīgā masā. Gatavos profitroli pārlej ar šokolādes mērci.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ SĀĻOS PROFITROĻUS AR ŠPROTĒM UN MARINĒTU GURĶI!