Sarkanbaltsarkanie cepumi svētku galdam

© Ekrānuzņēmums

Šie cepumi lieliski papildinās svētku galdu gan garšas, gan vizuālā noformējuma ziņā.

Vajadzēs:

  • 190 gramus miltu;
  • 8 gramus kakao pulvera;
  • 1/2 tējkarotes cepamās sodas;
  • 1/4 tējkarotes sāls;
  • 115 gramus sviesta;
  • 100 gramus baltā cukura;
  • 60 gramus brūnā cukura;
  • 1 liela izmēra olu;
  • 1,5 tējkarotes vaniļas;
  • 1 tējkaroti etiķa;
  • 2 tējkarotes sarkanās pārtikas krāsas;
  • 160 gramus baltās šokolādes;
  • papildu šokolādes gabaliņus noformējumam.

Pagatavošana:

Bļodā ieber miltus, tiem pievieno kakao pulveri, cepamo sodu un sāli. Visu samaisa.

Ekrānuzņēmums

Atsevišķā traukā ievieto sviestu, balto un brūno cukuru. Visu sakuļ ar virtuves kombainu. Tad masai pievieno olu, vaniļu, etiķi un sarkano pārtikas krāsu. Atkal visu sakuļ viendabīgā masā.

Ekrānuzņēmums

Masai pievieno iepriekš samaisītos miltus un vēlreiz visu sakuļ.

Ekrānuzņēmums

Tad masai pievieno šokolādi un visu samaisa ar karoti.

Ekrānuzņēmums

Masu saveļ bumbiņās un novieto uz pannas, kurā izklāts cepampapīrs. Liek cepškrāsnī 180 grādos uz 10 minūtēm.

Ekrānuzņēmums

Kad cepumi gatavi, tos izņem no krāsns un dekorē ar atlikušajiem baltās šokolādes gabaliņiem.

Ekrānuzņēmums

Avots

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais