Ziemassvētkos saimnieces vēlas savu ģimeni, radus un draugus īpaši lutināt ar gardu maltīti, kas nereti sastāv no vairākām kārtām ēdienu. Ko darīt, ja cepetis tomēr nav apēsts un pāri palicis gabaliņš gaļas?
Neatkarīgi no tā, vai bijis vistas, cūkas, liellopa vai meža gaļas cepetis, visos gadījumos labs veids, kā nelaist ēdienu zudībā, ir pagatavot no tā salātus. Noderēs gan steidzīgām brokastīm, gan darba pusdienu kārbas aizpildīšanai.
Caurdurī nokāš konservētās pupiņas, cepeti un tomātus sagriež kubiņos, sieru sarīvē, sasmalcina sīpolu un dilles, majonēzi un krējumu sajauc bļodiņā.
Liek visas sastāvdaļas lielākā bļodā, pārlej ar majonēzes-krējuma mērcīti, kārtīgi samaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Krējumu un majonēzi var aizvietot arī turku jogurtu, tādejādi salāti būs diētiskāki.