Kā vārīt olas, lai tās varētu viegli nolobīt - noderīgi zināt

© unsplash.com

Pēc šefpavāra teiktā, viss atkarīgs no pareizas olu atdzesēšanas pēc to vārīšana un gatavošanas laika, raksta “The Mirror”.

Daudzi no mums ir saskārušies ar grūti nomizojamu vārītu olu problēmu. Šefpavārs Kristofers Kimbals, kompānijas “America's Test Kitchen” un “Cook's Country” dibinātājs, dalījās ar savu noslēpumu, kā vairs nekad nenonākt šādā situācijā.

"Ikviens kļūdās ar cieti vārītu olu mizošanu. Kad biju Parīzē, es uzzināju, ka tam ir saistība gan ar to, kā jūs tās gatavojat, gan ar to, kā jūs tās atdzesējat," viņš teica.

unsplash.com

Pavārs apgalvo, ka šī gatavošanas metode saglabās dzeltenumu "mitru" un nodrošinās, ka čaumala viegli atdalīsies.

Pavārs dod ļoti specifiskus olu gatavošanas norādījumus - olas ir jāievieto verdoša ūdens katlā un jāvāra precīzi 8 minūtes un četrdesmit sekundes. Pēc tam olas uz trīs minūtēm jāieliek ledus ūdenī.

"Tas arī viss, beidzot ir atklāts to ideālais gatavošanas noslēpums. Vāriet tās 8 minūtes un 40 sekundes un ielieciet lielā bļodā ar ledu uz trim minūtēm. Es apsolu - ikvienu olu būs nomizot vieglāk par vieglu!" sacīja Kimbals.

Svarīgākais