Ja jums patīk dzert tēju ar citronu, tad, iespējams, vēlēsieties uzzināt, kā to pareizi pagatavot - lielākā daļa cilvēku pieļauj kļūdu. Uzziniet, kā to darīt pareizi, lai jūs no tējas gūtu maksimālu labumu, saskaņā ar “TCH”.
Lai padarītu tēju aromātisku un garšīgu, tās brūvēšanai jāizmanto svaigs ūdens. Aplejiet tējas lapiņas vai tējas maisiņu ar karstu, tomēr ne vārošu ūdeni - vārošs ūdens “nogalinās” tējas garšu un arī daudzas labās sastāvdaļas.
Aplejiet tēju un ļaujiet tai ievilkties trīs līdz piecas minūtes - ar šo laiku pietiek, lai tējas lapas izdalītu savu garšu un aromātu. Tējas lapas nevajadzētu atstāt krūzītē pārāk ilgi, jo tad dzēriens kļūs rūgts vai bezgaršīgs.
Tikai pēc tam, kad tēja ir aplieta, jums vajadzētu pievienot citrona šķēlīti. Tā kā augsta temperatūra iznīcina citrusaugļos esošo C vitamīnu, optimālā temperatūra, kādā to pievienot tasītē, ir aptuveni 70-80 grādi.
Citronam jābūt svaigam, nomazgātam, vai arī var pievienot saldētus citrusaugļus - aukstuma ietekmē citrusaugļi nezaudē savu garšu.
Ja vēlaties pievienot arī papildus cukuru, to nevajadzētu pievienot uzreiz pēc citrona. Izskaidrojums ir vienkāršs - citronskābe var reaģēt ar cukuru, piešķirot tējai nepatīkamu garšu. Tējas gatavošanas eksperti iesaka nedaudz jāpagaida, līdz tēja atdziest, un tikai tad pievienot cukuru pēc garšas.