Noderīgs padoms! Kā ilgāk saglabāt svaigu tomātu pastu

© pexels.com

Reizēm gatavojot ēst paliek pāri dažādi pārtikas produkti, kurus zinām, ka tuvākajā laikā neizmantosim un tie noteikti sabojāsies. Ja mājās gatavojot ēst jums ir palikusi pāri tomātu pasta, tad neraizējieties, to var uzglabāt saldētavā.

Vajadzēs:

  • tomātu pastu;
  • saldējuma karoti vai ēdamkaroti;
  • cepamo papīru;
  • zip-lock maisiņu;
  • šķēres.

Process:

1. Uz galda izklājiet cepamo papīru.

2. Ar karoti uz cepamā papīra (ar lielām atstarpēm) kārtojiet mazas tomātu pastas kaudzītes.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Pēc tam ņemiet šķēres un sagrieziet cepamo papīru vairākos kvadrātos, lai katra tomātu pastas kaudzīte atrastos uz sava papīrīša.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Tagad atliek vien tomātu pastu ietīt cepamajā papīrā kā konfekti.

5. Pēc tam visas tomātu pastas "konfektes" ielieciet zip-lock maisiņā. Maisiņu ievietojiet saldētavā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Šādi tomātu pastu varat uzglabāt līdz pat pieciem mēnešiem.

Avots

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais