Virtuvē

15.jūl 2020
Sulīgas vasaras ogas jāsteidz baudīt ne vien desertos un kūkās, bet arī lieliskos kokteiļos.
14.jūl 2020
Visparastākās smilšu mīklas cepumi, kas padarīti īpaši ar puķu ziedlapiņām. Izmēģināju rudzupuķes, kliņģerītes, pelargonijas, liepu ziedus - gan svaigus, gan kaltētus. Secināju, ka der abi varianti. Kaltēšanu gan veicu ar gludekli, izgludinot ziedlapiņas starp 2 kārtās ieliktiem papīra dvieļiem. Tā kā liepu ziedi ir gaiši dzelteni, tad uz cepumiem tie prakstiski nebija manāmi.
8.jūl 2020
Vasarā, kad kārojas kāds krēmīgs našķis, šis būs lielisks risinājums ar īsteni latvisku garšu. Jo kas gan latviešu desertu salikumos varētu būt vēl tradicionālāks, kā rupjmaize un dzērvenes? Lūk, brīnišķīgs krēms vasaras gardumam.
4.jūl 2020
Vasarā ir tik brīnišķīgi iebrist dārzā un nogriezt sulīgākos rabarberu kātus, lai no tiem pagatavotu gardu rabarberu-mandeļu kūku. Izmēģini šo gardo recepti!
3.jūl 2020
Pienenes var ne tikai pīt vainagos, bet no tām iespējams pagatavot arī brīnišķīgu medu. Nepieciešams vien dotis pļavā pēc pieneņu ziediem!
2.jūl 2020
Šie produkti parasti mūs kārdina no veikalu plauktiem un saldētavām. Ātri, viegli un garšīgi. Taču tik ļoti neveselīgi. Uzzini, kādas ir iespējamās veselīgās alternatīvas, lai, iespējams, tieši šovasr mainītu savus ēšanas paradumus.
1.jūl 2020
Viegli pagatavojama mohito kokteiļa recepte, kurā vasarīgi vieglā garšā savijas Latvijas zemeņu aromātiskais maigums un atsvaidzinošais piparmētru aromāts, turklāt šī kokteiļa pagatavošanai nevajadzēs bārmeņu kursus vai sertifikātu viesmīlības nozarē – tas ideāli sanāks jebkuram!
30.jun 2020
Šis būs lielisks vasaras našķis kā bērniem, tā pieaugušajiem.
24.jun 2020
Jājautā slavenā pavāra Mārtiņa Rītiņa vārdiem- kas gan var būt labāk par šo? Īpaši, kad aizvadīti svētki un gribas kaut ko vienkāršaku, ar ko palutināt vēderu, šie kartupelīši būs izcila izvēle, kas neprasīs liekas pūles.
22.jun 2020
Ar šo "majonēzi" mani cienāja Šauļu "Valerijonas" aptiekas vadītāja Almira Girdeniene - šarmanta dāma, kas savus gadus neslēpj.
20.jun 2020
Jāņu svinības nav iedomājamas bez siera, taču mūsdienīgi svinētāji līdzās zeltainajam ķimeņu siera ritulim galdā vēlas celt arī stilīgas uzkodas gan klasikas cienītājiem, gan netradicionālākiem līgotājiem, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas receptes marinētām siera uzkodām, kas gan klasisku sieru izlasi, gan tofu sieru padarīs par modernu gardumu gada īsākajai naktij!
14.jun 2020
Arī Līgo svētku svinētāji ir pelnījuši kārtīgu kūku. Pārsteidz tos ar burvīgu kūku, kuras pildījumu veido melleņu biezenis.
12.jun 2020
Izmanto zemeņu laiku, lai pagatavotu šo atspirdzinošo un saldo punšu. Šis būs arī lielisks papildinājums Līgo svētku galdam
11.jun 2020
Tie, kuri rūpējas par savu organismu un pievērš pastiprinātu uzmanību savam ikdienas uzturam, nereti mēdz jaukt veselīgus produktus ar neveselīgiem. Šie ir 7 populāri mīti par veselīgu uzturu, kas patiesībā mūsu organisma veselībai nodarīs vairāk slikta nekā laba.
9.jun 2020
Miegs ir svarīgs ne tikai veselībai, bet arī mūsu omai nākamajā dienā. Dažreiz vakariņās apēstais var būt iemesls tam vai naktī gulēsim rāmi un mierīgi, vai mūsu miegs būs saraustīts.
4.jun 2020
Veselīga uztura "trendi" mainās visu laiku un saraksts ar veselīgiemm un neveselīgiem produktiem mijas nepārtraukti. Uztura speciālisti portālam "The Healthy" nosaukuši "veselīgus" ēšanas paradumus, kuri patiesībā tādi nemaz nav.
29.mai 2020
Karameļu kūciņa, iespējams, ir virtuves vēl neatklātā desertu karaliene. Tā saldais karameļu pildījums pārsteigs ikvienu kārumnieku. Iepriecini sevi piektdienā ar šo gardumu.
28.mai 2020
Nātres ir ļoti vērtīgas, jo tajās ir daudz vielu, kas ir nepieciešamas mūsu veselībai, pat omega-3. Tās ne tikai uzlabo matu un ādas veselību, bet arī palīdz aknām, asinsspiedienam un daudz kam citam. Izmēģini šo neparasto nātru lapu latti.
28.mai 2020
Izrādās, ka daudzi knifi, ko esam pieraduši izmantot virtuvē, patiesībā tikai sabojā maltīti. Piemēram, eļļas pievienošana, kad vāri makaronus vai gaļas cepšana uz neuzsildītas pannas. Uzzini, kādi vēl ieradumi jāatmet, lai, gatavojot ēdienus, rezultāts būtu izcils.
26.mai 2020
Laiks beidzot mūs sācis lutināt un vasara ir teju jau ar roku aizsniedzama. Tas ir īstais laiks, lai sevi iepriecinātu ar paša gatavotu saldējumu. Un tam nepieciešamas tikai 5 minūtes.
22.mai 2020
Mūsdienās Francijā vien tiek ražoti vairāk nekā 400 dažādu veidu sieri: no mīksta un svaiga līdz vairākus gadus izturētiem. Visā pasaulē to ir vēl daudz, daudz vairāk. Šajā hierarhijā vienkāršākie un maigākie ir svaigie sieri, kas ir visu citu siera veidu pamats. Tos lielākoties var ēst vai nu uzreiz pēc pagatavošanas vai dažu stundu laikā. Viens no slavenākajiem svaigajiem sieriem ir mocarella. Rimi Gardēde Signe Meirāne piedāvā divas interesantas receptes, kurās izmantots mocarellas siers.
21.mai 2020
Jā, ceriņi ir veselīgi un ēdami. Ceriņu ziedus ievāc to ziedēšanas laikā, taču jāatceras, ka ceriņi nedrīkst būt potēti. Ceriņiem piemīt antibakteriālas īpašības, kā arī tie nomierinoši iedarbojas uz cilvēka psihi. Lūk, vienkārša ceriņu sīrupa recepte.