Virtuvē

19.mai 2020
Lai cik garda un veselīga ir maltīte, tā var zaudēt savas vērtīgās īpašības, ja to atkārtoti silda mikroviļņu krāsnī. Dažreiz tas var beigties arī ar saindēšanos. Šos astoņus veselīgos produktus nav ieteicams atkārtoti sildīt, lai izvairītos no saindēšanās riska.
18.mai 2020
Iedvesmojoties no idejas par cauraudzīša "kūpināšanu" ar sīpolu mizām, tapa sīpolu mizās gatavoti vistu spārniņi. Ideāla ballīšu vai piknika uzkoda. Grašvielas var katrs likt pēc savas vēlmes un arī etiķis nav obligāts. Tāpat nav vajadzības svērt sausās sīpolu mizas. Uz 700 g spārniņu pietiek ar divām palielām saujām.
17.mai 2020
Rimi "Labākai dzīvei" kafijas eksperts un barista Raimonds Zadvornovs sniedz ABC padomus visiem tiem, kam garšo kafija. Pupiņas, to pareiza attiecība, malums, ūdens un citi smalkumi ļaus Tev pakāpties soli augstāk smalkajā kafijas pasaulē.
16.mai 2020
Šefpavārs Normunds Baranovskis atklāj, kā pagatavot grilētas cūku ribiņas. Būs garšīgi!
11.mai 2020
Beidzot atklātībā nākusi karalienes Elizabetes II iecienītāko pankūku recepte, vēsta "Daily Star". Iznākums esot pat tik garšīgs, ka par šo pankūku fanu kļuvis arī bijušais ASV prezidents Dvaits Eizenhauers, kurš ar sievu Mārniju vizītē apciemoja Elizabeti, kad viņai bija tikai 34 gadi. Recepte aprakstīta vēstulē, ko karaliene sūtījusi prezidentam un 2013. gadā tā publicēta grāmatā.
3.mai 2020
Godinot Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu, kad tradicionāli atzīmējam baltā galdauta svētkus, šefpavāre Inga Kalniņa sadarbībā ar “Kronenbourg” bezalkoholisko alu piedāvā trīs receptes, ar kurām iepriecināt sevi, radot svētku sajūtu mājās! Klāsim baltos galdautus un galdā liksim ko svaigu, palutinot savas garšas kārpiņas – bezalkoholiskajā alū vārītas mīdijas, saldajā rīsu pudiņu ar citronu un karameli, savukārt našķošanās brīžiem – Bretaņas sviesta cepumus ar citronu krēmu.
1.mai 2020
Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju. Lai arī šogad svētkus svinam šaurā ģimenes lokā katrs savās mājās, Rimi Gardēži aicina tos padarīt neaizmirstami skaistus un gardus, klājot baltu galdautu un gatavojot cienastu no Latvijas produktiem.
30.apr 2020
Laikā, kad lielākā daļa cilvēku visas maltītes gatavo mājās, britu šefpavārs Džeimijs Olivers pievienojas aicinājumam #paliecmājās un rosina cilvēkus būt atbildīgiem un veikalus apmeklēt pēc iespējas retāk. Šajā pandēmijas laikā ir sevišķi svarīgi rūpēties par savu veselību, ēdot sabalansētas un vitamīniem bagātas maltītes. 
28.apr 2020
Starp Pulāras omletes baudītājiem vienaldzīgo nav, vieniem tā ārkārtīgi garšo un tie saka, ka tā ir katra iztērētā eiro vērta (Pulāras omlete šajā viesnīcā maksā 38 eiro bez piedevām, ar piedevām aptuveni 50-70 eiro atkarībā no sezonas), citiem tas šķiet negaršīgākais ēdiens pasaulē. Šī recepte, protams, ir mana versija par slaveno Pulāras omleti, cenšoties rezultātu maksimāli pietuvināt oriģinālam. Atzīšos, ka man Pulāras omlete garšo vienīgi ar bagātīgām piedevām. No plikas "Pulārietes" gan atteiktos. Bet tas ir mans subjektīvais vērtējums.
24.apr 2020
Kad ikdienā gatavotais ēdiens nedaudz apnicis, vērts izmēģināt Garšas skolas ieteikumus, variējot produktu un garšvielu izvēli, pieredzē dalās Santa Maria pārstāve Inga Auziņa.
21.apr 2020
Šobrīd imuitātes stiprināšanai visi ieroči labi, tāpēc tiek izmēģinātas arvien jaunas receptes, kuru sastāvā ir produkti imunitātes stiprināšanai. Tā kā aiz loga arvien biežāk sāk uzspīdēt saule un tās staros var arī patīkami dienas vidū palaiskoties, gribējās šādu atpūtu papildināt ar ko gardu, tādēļ tapa veselīgs smūtijs, kas garšas ziņā patīkami pārsteidza.
19.apr 2020
Maizi var izcept arī no ķirbjiem un sūkalām. Protams, bez miltiem un rauga neiztikt, bet tieši ķirbis un sūkalas dod skaisto krāsu un patīkamo tekstūru.
18.apr 2020
Daudzi aktīvi veido pārtikas krājumus, tādēļ Santa Maria pārstāve Inga Auziņa vērš uzmanību, ka vajadzētu pārliecināties, lai produkti tiktu atbilstoši uzglabāti un izlietoti to derīguma termiņa laikā.
13.apr 2020
Kad paliekam mājās un saimniekojam virtuvē kopā ar bērniem, tā ir lieliska iespēja kļūt radošiem un tostermaizi pārvērst fantastiskā brokastu ēdienā, kas var būt arī lielisks deserts. Gardie ābolmaizes rullīši atgādina ātro ābolu pīrāgu, taču tas pat ir vēl labāks – jo tam nav jāgatavo mīkla.Visa māja smaržos pēc kanēļa un garšas mutē dejos. Un pats labākais ir tas, ka pagatavošana prasīs vien aptuveni pusstundu un daudz prieka, ja gatavošanā iesaistīsiet arī bērnus.
11.apr 2020
Izmēģini Lieldienās arī ko neparastāku par tradiicionālajām olām. Rimi Gardēdes Signe Meirāne un Ilze Jurkāne iedrošina izmēģināt jaunus apvāršņus tradicionālajās Lieldienu galda receptēs.
10.apr 2020
Svētku brīvdienas ir īstais laiks, ko pavadīt kopā ar ģimeni, sarīkojot pašiem savas nelielas svinības. Ja arī šobrīd iespējas doties pie dabas ir ierobežotas, vari sarīkot svētkus piemājas dārzā vai mājoklī un pagatavot ko gardu svētku galdam. Lieldienas var svinēt gan tautas tradīcijās, gan kā reliģiskus svētkus, bet var padarīt arī par vieglu, priecīgu un modernu ģimenes kopā sanākšanu par godu pavasarim.
5.apr 2020
Trīs populāru pavārgrāmatu autore Anna Panna jeb Anna Birmane kopā ar meitiņu un vīru pašizolācijas laiku pavada garās pastaigās pa mežu vai mājās kopīgi gatavojot. Iedvesmojoties no pastaigām un atgriežoties bērnībā, radās divas lieliskas receptes.
1.apr 2020
Omleti katrs var bagātināt kā vēlas, desas vietā izmantot no iepriekšējās ēdienreizes pāri palikušu vārītu vai ceptu gaļu. Tāpat var gatvot omleti ar dārzeņiem, piemēram, zaļajiem zirnīšiem. Maizes groziņus vēlams cept vidēji karstā cepeškrāsnī. Ja temperatūra būs par augstu, tad var gadīties, ka maizes maliņas sāks svilt, bet omlete viducī vēl nebūs izcepusies.
31.mar 2020
Mēs esam paraduši uzglabāt produktus, dažreiz pat nepiedomājot vai tā nemazinām to vērtīgās īpašības. Uzzini, kā pareizi jāglabā pārtikas produkti, lai tie ne tikai ilgāk saglabātos svaigi, bet arī būtu šo laiku veselīgi. Portāls "Brightside" ir apkopojis produktus, kurus ikdienā mēdzam uzglabāt nepareizi.
30.mar 2020
Sabiedrība ir nogurusi gan no piespiedu izolācijas, ko radījuši centieni ierobežot vīrusa Corona 19 izplatību un neziņa par to kad un kā tas viss beigsies. Cilvēki cenšas izklaidēt viens otru, rīkojot dažādas kampaņas un izaicinājumus soc vietnēs. Hoangs Tungs šefpavārs no Hanojas,savā kafejnīcas ēdienkartē iekļāvis burgeru, kura maizīte atgādina vīrusu Covid - 19! Mūsu valsts jaunākais kulinārijas blogeris Rojs, jeb plašāk zināms kā Pipars piedāvā sevis veidotu pīrādziņu recepti, kuri vizuāli atgādina vīrusa Corona 19 baktēriju!
26.mar 2020
No plaucētās mīklas var pagatvot dažādus gardumus, arī vēja kūkas, kas tradicionāli pildītas ar biezpiena krēmu. Vējakūkas var papildināt ar zemeņu krēmu vai pat pārvērst par zemeņu mušmirītēm.