RECEPTE: De­serts ar hur­mu un me­du

© www.sievietespasaule.lv

Sa­stāv­da­ļas: 3 no­ga­ta­vo­ju­šās hur­mas, 350 ml 35% sal­dā krē­ju­ma, 3 ēdam­ka­ro­tes auzu pār­slu, 2 ēdam­ka­ro­tes man­de­ļu pār­slu, 6 tēj­ka­ro­tes vīn­ogu deg­vī­na, 3 tēj­ka­ro­tes brū­nā cu­ku­ra, 2 tēj­ka­ro­tes šķid­ra me­dus, ce­tur­tda­ļa tēj­ka­ro­tes jū­ras sāls.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: hur­mai no­tī­ra mi­zu, mīk­stu­mu sa­griež ne­lie­los ga­ba­li­ņos. Ne­lie­lā ce­pa­ma­jā for­mā liek auzu pār­slas un man­de­ļu pār­slas, pie­vie­no 1 līdz 1,5 tēj­ka­ro­ti cu­ku­ra, sā­li un vi­su sa­mai­sa. Liek ce­peš­krās­nī uz 5 mi­nū­tēm, pēc tam at­dze­sē. Krē­ju­mam pie­vie­no tēj­ka­ro­ti me­dus un sa­pu­to ar mik­se­ri. Kad krē­jums sāk sa­bie­zēt, pie­vie­no ot­ru ka­ro­ti me­dus un sa­kuļ bie­zā ma­sā. Trau­ci­ņos kār­to hur­mu, ie­lej vīn­ogu deg­vī­nu, uz­kai­sa ne­daudz cu­ku­ra, vir­sū liek sa­pu­to­to krē­ju­mu ar me­du. Liek le­dus­ska­pī. At­dze­sē­ta­jam de­ser­tam uz­kai­sa auzu – man­de­ļu pār­slas.