RECEPTE: Kokosriekstu rausis

© F64

Piedāvājam celt galdā eksotiskas garšas un neierastus izpildījumus, kas iepriecinās visa jaunā cienītājus.

Sastāvdaļas:

Mīklai: 120 g sviesta, 120 g pūdercukura, 3 olas, 120 g miltu, 2 ēdamkarotes piena (skatās pēc mīklas biezuma), 1 tējk. vaniļas cukura, 1 tējk. cepamā pulvera, kokosriekstu skaidiņas

Glazūrai: 3 ēdamk. citrona sulas, 3 ēdamk. pūdercukura

Pagatavošana: sviestu un pūdercukuru saputo vienmērīgā masā, tad pa vienai iekuļ olas, iesijā miltus un pievieno pienu, vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Pēc izvēles mīklai var pievienot arī kokosriekstu skaidiņas. Ieklāj mīklu cepamajā plātī un cep 200 grādos 30–40 minūtes, kamēr rausis kļūst zeltains. Tad gatavo glazūru: sajauc citrona sulu ar pūdercukuru un pārklāj ar maisījumu gatavo rausi. Pa virsu kaisa kokosriekstu skaidiņas.

Svarīgākais