2.lapa
Baltās šokolādes-mascarpone muss
Sastāvdaļas (2 personām)
100 g kvalitatīvas baltās šokolādes (var būt ar riekstiem)
150 g mascarpone siera
100 ml 35%saldā krējuma
1 olas baltums
maza šķipsniņa sāls
10 g pūdercukura
svaigas ogas vai ogu ievārījums, pistācijas rotāšanai (pēc izvēles)
Pagatavošana
Šokolādi smalki sakapā un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, samaisa un nedaudz atdzesē. Saldo krējumu uzputo stingrās putās, pievieno tam maskarpones sieru, saputojot abus kopā, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno masai izkausēto šokolādi, visu kārtīgi samaisa. Atsevišķā tīrā traukā saputo olas baltumu un šķipsniņu sāls, putošanas laikā pievienojot arī pūdercukuru. Iegūto olas baltuma masu ar lāpstiņu uzmanīgi, neputojot iemaisa siera-šokolādes maisījumā. Pilda traukos, rotā ar ogām, pistācijām, ievārījumu vai cita veida dekoriem, liek ledusskapī atdzesēties vismaz 4 stundas.