Gardas receptes Valentīndienas svētkiem

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

2.lapa

Baltās šokolādes-mascarpone muss

Sastāvdaļas (2 personām)

100 g kvalitatīvas baltās šokolādes (var būt ar riekstiem)

150 g mascarpone siera

100 ml 35%saldā krējuma

1 olas baltums

maza šķipsniņa sāls

10 g pūdercukura

svaigas ogas vai ogu ievārījums, pistācijas rotāšanai (pēc izvēles)

Pagatavošana

Šokolādi smalki sakapā un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, samaisa un nedaudz atdzesē. Saldo krējumu uzputo stingrās putās, pievieno tam maskarpones sieru, saputojot abus kopā, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno masai izkausēto šokolādi, visu kārtīgi samaisa. Atsevišķā tīrā traukā saputo olas baltumu un šķipsniņu sāls, putošanas laikā pievienojot arī pūdercukuru. Iegūto olas baltuma masu ar lāpstiņu uzmanīgi, neputojot iemaisa siera-šokolādes maisījumā. Pilda traukos, rotā ar ogām, pistācijām, ievārījumu vai cita veida dekoriem, liek ledusskapī atdzesēties vismaz 4 stundas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais