RECEPTES: Uzdrīksties iekļaut vīnu maltītes gatavošanā

© Publicitātes foto

3.lapa

Baltvīnā karsēti bumbieri ar kanēli

Šis ēdiens ir īpaši sezonāls un piemērots gatavošanai rudenī un ziemā, bet ja pieejami svaigi bumbieri - arī pavasarī. Aukstajā sezonā desertam piestāvēs karstvīns, rudenī - baltvīns un vaniļa, bet pavasara sezonā lieliski iederēsies dzirkstošais vīns.

Daudzums: 4 pers.

Gatavošanas laiks: 50 min

Nomizoti bumbieri - 4 gab.

Baltvīns vai sarkanvīns

Kanēļa miza - 1 gab.

Krustnagliņas - 7 gab.

Cukurs - 100 g

Citrona un apelsīnu miziņas (no katra - 1/2 gab.)

Pasniegšanai - vaniļas saldējums

Nomizotos bumbierus liek katliņā ar vīnu, garšvielām, cukuru un citrusaugļu miziņām. Karsē 20 minūtes, noņem no uguns un atstāj atdzists vēl 20 minūtes. Pasniedz ar saldējumu.

Vīnzinis Mārcis Mitrevics iesaka izvēlēties vīnu, kas ir saldāks par augļiem, lai izceltu bumbieru saldumu, sulīgumu un piesātinātās garšas nianses. Šajā gadījumā nederēs sauss vīns, jo tas nesader kopā ar augļiem. Gatavojot šo ēdienu, vēlams izvēlēties nedaudz saldenu vīnu, piemēram, īpaši iecienīto pussauso Ruppertsberger Riesling vai pussaldo Ruppertsberger Gewurztraminer. Gatavošanas procesā izmantojot šos vīnus, iegūsiet jaunu garšas kvalitāti un piešķirsiet desertam dzīvesprieku, kas tik ļoti nepieciešams pēc garā ziemas perioda.

Svarīgākais